Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Generali Srbi Jovan Iskrić, Mihajlo Lukić, Miroslav Opačić, Milan Desović, Milan Uzelac, Đuro Dragičević, Lavoslav Milić, Zvonimir Stimaković, Miloš Ožegović, Jovan Pribić, Dušan Palčić, Đuro Dragičević također su zauzimali visoke pozicije u oružanim snagama NDH i nijedan od njih nikad nije odbio lojalnost Paveliću. Od 13 spomenutih, njih 3 ponijeli su titulu „vitez“.
@vjecnokonačište Smesan pokusaj malisa. Ovde pisemo o celoj naciji koja je bila uz NDH, a ne par likova koja je zbog razlicitih interesa bila uz nekoga. Pa u svakom ratu imas konvertite. Pa da li da ti nabrajam Hrvate i muslimane u ravnogorskom pokretu.
Revizionizam je i navođenje Bošnjaka kao stradalnika u Drugom svjetskom ratu, koji kao nacija nisu ni postojali tada OVO JE KRIVICNO DIJELO,SAMO NEKA SE UZME NACERTANIJE SRBINSKE VLADE IZ POLOVINE 19 VIJEKA GDJE SE DECIDNO KAZE DA U BOSNI ZIVE BOSNJACI,OVO JE KRAJ LJUDSKOG RODA STA ONI PREDLAZU
@vjecnokonačište Ti, kao i svaki neobrazovani mujo, nema pojma o cemu pise. Da bih ti pojasnio neke stvari, postavicu ti jedan clanak, da vidis o cemu se radi. Objasnjavano vam je hiljadu puta, ali ne vredi. Upravo nesto iz XIX veka koje ce ti objasniti neke stvari. https://postimg.cc/v1118Td0
Ne razumem zasto minuse dajete. Da li mislite da cete time spreciti ono sto i vi sami znate, da nikada kao narod niste postojali niti ce te ikada postojati. Istorija ne pamti ni jedan drugi narod na ovim prostorima osim Srba i Hrvata. Stvaranje nacija, e to je druga prica. Stvaranje nacija poput Bosnjaka, Crnogoraca, Makedonaca, Rumuna, Albanaca, to je plod politickih interesa.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Šta očekivati od fašista nego da zaštite sebe i svoje istomišljenike naciste!!!
Gde su bili muslimani u WWII, izvor NDH. "Za vrijeme trajanja Nezavisne Države Hrvatske podpredsjednik vlade uvijek je bio musliman; dr. Osman Kulenovic, kasnije dr. Džafer-beg Kulenovic. Prvi doglavnik bio je Ademaga Mešic, a dva doglavna pomocnika bili su prof. Hakija Hadžic i prof. Alija Šuljak."
U vladi NDH bila su cetiri ministra muslimana ; dr. Mehmed Alajbegovic ministar vanjskih poslova, Hilmija Bešlagic, dr. Meho Mehicic i zagrebacki muftija Ismet efendija Muftic.predsjednik sabora je bio Ismet-beg Gavran-Kapetanovic, podpredsjednik Hrvatske državne banke bio je ing. Junuz Mehmedagic. Diplomatski predstavnici NDH bili su prof. Salih Baljic i prof. Hakija Hadžic.
Visoki upravni službenici, povjerenici, stožernici i drugi dužnostnici bili su; Rasim Kršlak, Ragib Capljic, Derviš Omerovic, Hasan Custovic, Muhamed Hdžibašcauševic, Agim Ugljen, dr. Avdo Ferizbegovic, Šefkija Balic, dr. Bahrija Kadric, Hilmija Ljutic, i niz drugih.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Svim srbima.... zna se!
Cijeli Svijet zna ko ste i šta ste, samo se vi između sebe pravite ludi. Negiranjem prošlosti ne možete je obrisati, džaba je, kako god ova rezolucija prošla....
Prvo nisu nadležni a drugo pokušavaju četnike ubaciti u antifašiste?? I na kraju se pomarišu između sebe. Toliko o dodiklandu.
Dajte nam 15 dana da zavrsimo sa bagrom sto nam nedadoste ‘95
@FinciSejdic Sedi dete i miruj.
Treba prvo klasificirati Fasizam i fasiste. Nije samo Ndh bilo je tu jos formacija. One bradate spodobe sto se ukazuju u Visegradu.
Sta ono kazu ; ceo svet mrzi srbe, cudi me zasto je to tako , samo kontriraju ako nije po njihovom
de i ovi su govna ko i u federaciji