Riješio "misteriju"
0

Vukanović: Nisam otišao u Katar na estetsku operaciju, to spinuju bolesni umovi

B. T.
Nebojša Vukanović (Foto: I. Š./Klix.ba)
Nebojša Vukanović (Foto: I. Š./Klix.ba)
Nebojša Vukanović, opozicioni poslanik u NSRS-u, negirao je tvrdnje političkih suparnika da je otišao u Katar na estetsku operaciju. Odsustvo iz javnog života opravdao je zdravstvenom sitnicom i posjetom prijatelju hirurgu Dražanu Eriću.

"Imao sam mali otok na nosu i licu, zbog neke sitnice, i nisam mogao da budem prošle sedmice na posebnoj sjednici, koja je iznenada zakazana, a u subotu sam preko Istanbula doletio u Dohu avionom niskobudžetne kompanije Pegasus, zadržavajući se neplanirano kratko, jedan dan, u Istanbulu, zbog sporije arapske birokratije i čekanja 'ehteraz' aplikacije i dozvole za ulazak", objasnio je.

Kako je konstatirao, "riješena je napokon velika i važna misterija gdje je poslije godinu i po otišao na sedam dana"

"Velika je čast i privilegija imati za prijatelja Dražana Erića, koji je prije svega dobar čovjek, a potom dobar ljekar, hirurg, profesor i stručnjak koji ima nevjerovatan ugled i reputaciju u cijelom svijetu. Ma koliko se trudio, ne mogu da shvatim šta ima loše i inkriminišuće otići nekoliko dana u posjetu prijetelju kojeg poznajem decenijama", upitao se Vukanović na svom blogu.

Kako je rekao, "prosto je nevjerovatno koliko se bolesni umovi trude da nađu neku sitnicu, pa čak i sedmodnevnu posjetu istinskom prijatelju, da to predstave kao neku zloupotrebu".

"Da li je moguće da se od mene traži da obavijestim javnost kada sam i kako popravio zub, ošišao se, ručao, kupio košulju, cipele i sako, kupio ili popravio auto star 18 godina. Da li je moguće da se jeftini let niskobudžetnom kompanijom i odlazak kod prijatelja predstavlja kao neki veliki luksuz i rasipništvo, kao da sam uzeo neki skupi aranžman na Sejšelima i Mauricijusu o trošku države?", upitao se Vukanović.

Kako je zaključio, njemu nije problem da do detalja odgovori na svako pitanje, pa i kada je riječ o skromnim troškovima koje plaća novcem koji je pošteno zaradio, a nije ukrao od države.

"Uvijek ću javnosti odgovoriti na sva pitanja, pa i ona koja zadiru u privatnost, ali ne mogu da vjerujem da bolesni umovi spinuju javnost da sam otišao u Katar na neku estetsku operaciju, i da bitangama odgovoram gdje sam i šta radim. Naravno da nikada nisam nikom tražio novac, kako tvrdi dobojska alapača Sanja Vulić, pa i kada sam imao rok od smo 15 dana da platim 34.000 maraka presuda, kada me neko pita kažem ne treba podrška jer plaćam redovno sve penale i presude, ali doći će dan kad ćemo pretresti račune svih, od Vulićke do Dodika, i vidjeti gdje će se šta pronaći", naveo je.