Komentari (78)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sve ista prica, da se sa tobom sastaje onda se ne bi bunio. I sta je ovdje nejasno? Pa politicki i vjerski lideri vec 30 godina siju mrznju i razdor i na tome itekako dobro profitiraju.
U IME SRPSTVA SVE SE MOZE,DODIK JE U IME SRPSTVA NAJVECI KRIMINALAC NA BALKANU,VLASNIK 14 FIRMI U SRPSKOM ENTITETU,SVE U IME SRPSTVA
Ništa čudno za SPC koja je kreirala i slala vojsku uz blagoslov popova da koju po BiH.
Ovaj i ovakav patrijarh ce povecati sanse bosanskim pravoslavcima da im se opt dogodi pogrom . Nece to biti Oluja , ali nesto dlicno vrlo je moguce . Hajde sto mi to moramo trpiti , ali SAD i zapadne sile konacno vide ko je remetilacki faktor na Balkanu . Boze , samo kad covjek pomisli da su drugaciji , ili da ih nema toliko po svuda , kako bi se lijepo zivjelo u BOSNI I HERCEGOVINI !!!
Srpska pravoslavna crkva izgubila je 1995. godine sudski spor u Parizu, nakon što je podnijela tužbu zbog tekstova u kojima je optužena za podržavanje etničkog čišćenja i zločina genocida u Bosni i Hercegovini. To je prvi i jedini slučaj u Europi, a vjerojatno i u svijetu, da je za jednu crkvenu instituciju službeno, u sudskom postupku praktično potvrđeno sudioništvo u najtežim djelima protiv čovječnosti i ljudskog dostojanstva.
Ko se to jos interesuje za narod u ovo savremeno doba robovanja politicarima i kapitalu . Jedina podjela je NOVAC .
Njegove dužnosti su da blagosilja objekte, uključujići oružje, da krije skandale, da liže pakšu političkom poglavici i da generalno "srbuje", ne u interesu naroda nego vladara.
Tako je Nebojša samo što možda je spc kao i iz i katolička crkva na vrhu politike. Oni nam biraju predsjednike, vladu itd sve do wc papira
Vukane , ako nisi znao , kompletan politički vrh režima entitets rs je pod sankcijama najmočnije države svijeta , .ZAŠTOO , šta misliš..? .Tako da ti preporučujem da pročitaš objašnjenje...Zato su se zadeverali.., jer Ameri će sada tražiti da sve zemlje to poštuju..Ako hoće evre , a hoćee..
Pop Maca nazvan po tome sto je ubijao macolom zene i djecu partizana j Pljevaøjima strijeljan od narodnog suda Medjutim PROGLASEN SVECEM OD SPC U MANASTIRU ZITOMISLICI 2005 Pametnom dosta
Chetnicka trojka
J.b. se kozojebu za narod.
Da se vjerski poglavari bave samo svojim poslom, a ne uticu na politicare i sire ideologiju, svima bi nam bilo lakse, ali tako je vec hiljadama godina. Djaba skola, nauka, covjek je i dalje podlozan rasnim uticajima.
I sad neki popovi provociraju druge i drugačije po RS. Dođe li bar jedan iz pravoslavne crkve u Memorihalni centar u Srebrenicu..što nesvrati Porfirije u Kersterm, Tomašicu..što nevidi šta su oni blagosiljali i za šta su se zalagali i na kraju iza kakvih zločiba su stali i stoje i sad.Kačavenda, amfilohije.porfirije ,joanikije sve su samo ne vjernici.Nema u njim trun bogobohaznosti, istine i čovjekoljublja.Sramota za crkvu i pravoslavlje.
crkva srbije je bila među glavnim inspiratorima ratova na Balkanu a isobito ovog zadnjeg. Pojedini popovi aktivno učestvovali u zločinima a ostali ih ili blagosiljali ili su šutili i okretali glave. Nikad ni jednu riječ osude, nikad osudili zločine i zločince, nikad se izvinuli drugima u ime pravoslavlja. Sramotna i zločinačka uloga crkve. Pogledajte snimke Kačavende i ostalih koji blagosiljaju ubojice Crvene beretke, škorpione,razne dobrovoljce i garde iz Srbije i RS.
Reis ne ide po Srbiji i Hrvatskoj da okuplja Bošnjake u nekakvo teritorijalno jedinstvo. On kaže da ne da ni pedlja bosanske zemlje na kojoj može živjeti svako onaj koji je voli. Ali u nas se mora izjednačiti sve pa ako znamo da je pop prskao Arkanove tenkove nije hodža slao jedinice na klanje u druge države. Organizovanje odbrane nije napad kako ovdje vole neki da obrnu psihologiju.
Šta kaže kosać za Reisa Kavazovića zašto se petlja u politiku šta hoće PITAM i ja sad kosača šta hoće patrijarh da kaže i što se petlja u politiku njegovo je mjesto u crkvi.
Ko ih je. Ciganija poprilična