Komentari (81)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Respiratori bili skupi pa nema para za ostale GLUPOSTI poput nekih tamo mini kanadera. Zamisli još da traže prave kanadere... šta bi tek onda rekli.
Nije da država ne može izdvojiti, već se sredstva za VZF blokiraju već pet godina, od strane SNSD i HDZ BiH.
Ne mogu... SDA povecao plate sebi
Normalno da ne moze,al zato mogu respiratori. Oj srebrna malino doci ces mi glave novalicu hehe
Baš će ti Đikan glasat za kupovinu vatrogasnih aviona na državnom nivou. Da se ovdje Bošnjo pita, ugradili bi se svi po malo, ali bi se avioni kupili, kao i respiratori. Hrvatska demokratska zajednica saveza nezavisnih socijaldemokrata kad se ufate tendera, zavale ga za milijardu (Aluminij, Banka likvidirane Srpske...). Sad kad legnu Rusi, otići će i rafinerija u Bosanskom Brodu u tri p.m.
Ne moze jer HDZ i ovo blokira.
Proguglajte air tractor price. Cijena jednog 1,63 mil USD. Za dva, sa PDV-om, porezom i dazbinama recimo 4,3 mil USD. Po danasnjem kursu to je 7,6 mil KM. Neka se u startu potrosi 1 mil KM na rezervne dijelove i obuku pilota, to je 8,6 mil KM... a njima treba 13!!!
A vi bo ste i hnk da odlučite da vam trebaju zrakoplovi, da uradite elaborat i formirate bazu i zračnu jedinicu, al da država BiH kupi?!? Naravno, ako bi došao prijedlog da je to onda bude državna ili federalno entitetska zračno vatrogasna flota, zatrubili bi ste i rekli da je to "prenos" nadležnosti!!!!! ;D Pa nećemo tako miljenko, nećemo tako!!!!
Danas sutra bi, po odluci hns-a i čovića, zarad njihovih vlastitih secesionističkih interesa, odbili iz zračne baze poletjeti da gasite požar u Bihaću, jer je karamatić ili čović zaprijetio i uslovio. Pošteno bi bilo pa da se bar ogradite od uslovljavanja, al u hiljadu i jednom primjeru smo vidjeli da bi to baš tako funkcionisalo.
Ne mogu ali zato za plate uhljebima ima para! Uhljebi koji ste se uhljebili i mislite da ste rijesilo sve brige, a zauzvrat velika većina ništa ne radi, vi ste rak rana ove države!
Pa zar fahro i edin nisu jos utrpali te avine, zar ni Igman ni ,,lovci,,ne pomažu
FUJ FUKARE NISTE U STANJU DA KUPITE AVIONE ZA GAŠENJE POŽARA,A KRADETE MILIONERI GDJE SU PARE OD RESPIRATORA ZAVRŠILE, IMA PARA U DRŽAVI NEGO LOPOVI ČUVAJU ZA IZBORE,,GOVNA NAS UBISE
Zato Vlada FBiH moze Sebiji izdvojiti 7mil da kupi lin.akcelerator koji kosta 3.5. A evo ozdvojili su opet dva puta vise da za nesto sto kosta duolo manje.
Opet će Hrvate moliti kao i svako ljeto. Heljp Hrvatska heljp !
E da smo ljudski svi i složni u dobroti jednu prema drugima, čineći drugima isto što bi željeli da drugi nama čine,Švica bi bila mala maca. Ali zavadjeni su zavadjeni da se njima vlada. Jadno je sto neki uzivaju biti u svadji, tom kolu u kojem kao hrčak trčiš dok ne ugineš.
Sta drugo ocekivati od ove bande? Ali, audiji od 100000 i vise hiljada se mijenjaju redovno. Eto za koga se glasalo, nadam se da je konacno svima jasno.
Jbt koji su shupci ovi sa Klix-a ni sa spomenu borbu za Dobrinju, objavljuju samo ono za sta im se plati odnosno ne objavljuju, kakve smradine
Nema se vise MMF-A 😜
Sramota
Sada Novalic javio da se definitivno ide u nabvku ali cim Fikret , Srebrena Malina, nesto zavrsi u obevezama je.
Ima uvijek prece. Sebijina torba,Sebijine cipele, Sebijina haljina... Automobili, vikendice, sise ljubavnica od bagre na vlasti...
Fadile jel te stid?