Komentari (388)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Možete vi pricati šta hocete ali jedini mudar politicar je Dodik,vuče uh za nos ama bas sve i jednog.Ovo kao Bosnjak pišem.
Možda Dodik nikoga ne vuče za nos. Možda sprovodi u djelo plan Amera i EU ? Sve je moguće.
Dosta nam je RS-a, dosta nam je ovakve BiH, vrijeme je za unitarizaciju i stvaranje Bošnjačke nacionalne države, gdje će nitko drugi do Bošnjaci biti glavni. Nešto tko Srbi u Srbiji i Hrvati u Hrvatskoj, ništa više, ništa manje!
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Srbi i Hrvati i SRB i HR uopsteno su ipak za zapad (a i za istok takodje) mnogo bitniji faktor od Bosnjaka. Tranzitne zemlje, vece trziste, brojniji narodi. I to je smjer u kojem se rijesava pitanje BiH. Interes je ono sto je uvijek bilo ispred svega drugog. Krenulo je sa non paperom, i nastavlja se. BIH vise nema podrsku u smjeru njene unitarizacije, pustena je niz vodu. Niko nece da se konfrontira protiv 2 drzave i jedne clanice EU zadad 1.2 miliona muslimana i njihovih fiks ideja.
"gdje se stvara percepcija kako ovdje pregovaraju ili trebaju pregovarati Srbi, Bošnjaci i Hrvati" Ma jok rat je bio između građana 1,građana 2 i građana 3 i tako u Dejtonu popisan !
Novinari ovo djubre od Satlera moraju pitati : A O CEMU DA PREGOVARAMO ? O negiranju genocida, o postojanju drzavnog suda, o postojanju vojske, o indirektnim porezima, o drzavnoj imovini ? O CEMU ?
Kako god, gof** treba otjerati iz BiH.
Nije zacudjujuca skontali su vas vasi prijatelji ali im je na pocetku malo neugodno u javnosti da kazu. Vi ne nudite nista sem prijetnje ratom ako se ne prihvati sve ono sto zelite, a da Hrvati i Srbi to prihvate sveli bi sami sebe na gradjane drugog reda u svojij zemlji. Zar niko os vas nema glas razuma da kaze pretjerali smo ovaj put.
Šta je tu 'začuđujuće'? Naravno da pokušava izboriti bolju poziciju za pregovore.
znači ko čita Kliks analize odmah na psihijatriju da se prijavi. Ubiše ljudi, normalni bi poludjeli s njima
Za 5 minuta možeš sve riješiti ali nećeš. Kome ti šupljake slažeš.
da. za 5 minuta. samo da zabrani rad SDA i da se pocne klupko odmotavati pa da vidimo ko je izazvao rat, ko je organizovao genocid jt istraziti navode Hakije Meholjica, ko je podgrevao mrznju nakon rata i to dan danas radi, ko ima diplomu a ko ne. i mirna bosna
Kad sam ja govorio da od EU nema nista da jos ohrabruju Dodika svi mi minuse udarali... nije ni problem sto oni nista konkretno ne rade protiv Laktasenka, mnogo je veci problem sto smo mi, bosnjaci, pogubljeni totalno i ne znamo uopste sta mi hocemo a sta necemo i sto nemamo politickog lidera spremnog da se obracuna i sa Dodikom i sa EU ali da drzavu zastiti... to je nas problem jedini zadnjih 30 godina.. nemamo Lidera i sposobnog politicara...
De ne ložite raju, ništa opasno nije rekao, već da Dodik možda sa ovim rokom od 6 mjeseci taktizira, ponuditi će prijedloge o reduciranju vojske na " paradne snage" i sl. I optužiti će bošnjačku stranu, za ne- kooperativno ponasanje, opstrukcije ako ne bude sve po njegovim željama.
Koje su ovo igre. Pa nisu ovo Indijanci i kauboji, mogu uvijek sjesti za pregovarački ili bilo koji drugi stol. Satler očigledno ide na ruku dodiku???!!!
OOOOO,ovo je nešto sasvim novo skontali strenđeri koje su namjere nazovi zvanicnoga Sarajeva,mislim da se Bakawara sada hvata za glavu!?;!!??
NEJROVATNO da nakon 1990'tih Bosnjacki narod ocekuje pomoc od EU/USA ili bilo koje druge strane sile. Bosnje su zavrsena prica, ostat ce u nekim hostorijskim zapisima (mozda)
Treba pregovarati sa Mirom Lazovićem, Mirkom Pejanovićem,…..
Od sada pa na dalje, i ubuduce....moze pregovarati samo sa tuzilastvom BiH i policijom. Ronhil biznis je u miru zamijenio daleko profitabilnijim lopovlukom dok su gradjani BiH najsiromasniji u Evropi.
Izetbegović: Islamski svijet će, ako zatreba, biti uz nas Bošnjaci su evropski narod. Bosna i Hercegovina je jedna od najstarijih država u Evropi, dok su Mađari došli sa Urala, iz Azije, rekao je Izetbegović.