Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne bude li proslo Dom naroda ljude treba izvesti na ulicu i ponoviti 2014. sve smo progledali kroz prste i izdaju i sve ali ljudski zivot pogotovo mlad, ne smijemo.
zašto Turska ne donese isti zakon, dali zakon ne postoji radi potencijalnog prodavanja organa, dali iko koristi mozak kad brza ovako. Zakon je takav kakav jeste iz pravih razloga a to je da se sirotinja ne počme koristit kao farma organa.
nadam se samo da je u pitanju neki lex specialis tj. da je ovo omogućeno trenutno samo za ovog momka i u daljnju praksu neće biti uvedeno, tj da će se morati donositi zakoni pojedinačno kad ovakvi hitni slučajevi dođu na red.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Nadam se da će sve biti završeno u što kraćem roku. Izdrži Adnane.
Smij se cavalicu smij.Ko se zadnji smije najsladje se smije
Napokon i nesti pozitivno i humano. Uvijek se sjetim kada zbog tadasnjeg ministra Ljubica pripade roznjaca iz Hr za civjeka iz Tz.
sAD cE See Kvaliti kao su politicari sebi superrrrrrrr
ako nije privremeno rješenje tj. samo za ovog momka, ovaj zakon nije nimalo za pohvalu i to doslovno, u naj bolji slučaj je prodaja osobnih informacija pacijenata o njihovim kompatibilnostima, u najgorem slučaju primoravanje istih da dadnu organe. da ne opisujem sve moguće scenarije ono samo malo otvoriš mašti na volju i vidiš koja bi crna rupa bila omogućit davanje organa van krvnog srodstva ili nakon smrti ljudi koji su donori.
Vlada FBiH, Dom Parlamenta FBiH, Dom naroda pa koliko tijela i vijeca mora da prode da bi se ljudski zivot spasio....
Koliko smo mi samo komplikovana država, kroz koliko samo nivoa i barijera zakon prolazi dok se ne usvoji, dobro mi ikako
Ja ne razumijem ove političari ni bobePa zar ne misle da i oni sutra mogu doći u istu situaciju...Glupi zakoni i još gluplji oni koji ih donose.
Ovo ako ne usvoje onda na prvoj sledecoj sjednici kad se skupe uletiti i poslanike nauciti pameti a tom gospodinu iz Srbije kapa do poda i da ga bog nagradi srecom i zdravljem
Tako i treba. Aferim.
Ne treba odmah popljuvati sve pa ni stari zakon jer on onemogučava prodaju organa. Ovo je izuzetak i treba naći načina ali otvoriti vrata ovoj praksi otvaraju se vrata i prodaje organa i još mnoge malverzacije koje idu s tim u vezi.
Aktuelni Zakon je u startu diskriminirajuci prema usvojenoj djeci.
Stari glupi zakoni! Čuj ne može ako nisi u "krvnom srodstvu"?! Pa čovjek iz Srbije u bližem, bukvalno, krvnom srodstvu od članova Adnanove porodice! Nadam se da će ovo što prije biti završeno kako treba.
Predivno.