Komentari (83)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
To se trebalo davno uraditi ali svakako pozdravljam.
Nebitno jel volite cevape iz Zelje, Ferhatovica, Hodzica, Nuneta itd priznajte da je generalno najbolje jelo u BiH. Ko kaze da nije tako i da ne voli cevape laze. Ovo treba poslije uraditi i na nivou BiH ako je moguce. Beton su svi cevapi u BiH.
Sultan Ahmet koftesi... Staro bosansko jelo
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
A čiji su Ćevapčići? Ma nema se tu šta pričati,ne treba nikakva potvrda,zna cijela ex Juga odakle dolaze ćevapi,znaju to i Turci ,to je naše... Zašto da se pravdamo nekom kad to znaju i oni što prisvajaju sebi!
saće pocrija nakon ove vijesti biti 15km.
Mora biti na papiru i zvanicno Nema veze sto svi znamo ali bez papira moze neko drugi to priskrbiti sebi
Je li to znači da će desetka slijedeće godine skočit na 20 KM?
a burek sa sirom,heeee
Ćevap je bosanski a ne sarajevski. Kad će šibicari prebaciti pogled malo I preko Marindvora?
E sarajevska sitna dušo, vi ste sami sebi dovoljni izgleda
treba zaštititi i onu čuvenu konobarsku frazu , uglavnom kod "Želje" na čaršiji : "izvolte , izvolte ima mjesta , izvolte"
Treba zaštititi autohtoni bosanski ćevap po originalnoj recepturi i s kajmakom. Ali...čujem da stranci po Međugorju luduju za ćevapima s malo svinjetine i s ajvarom. Kažu, puno bolji :))
a travnicki cevapi?
A sta je s burekom upola.
probajte vapash u pikolu zenica ..... samo sto su postali skupi ko kokain
Jel ono prkno kod bolnice.. Mrak su i daleko naj bolji a ovo sto su ostali uredili lokale sa mramorom i ogledalima a kvalitet truba..
Članak je zbunjujući. Je li ćevap kao autohtono jelo zaštićen ili je zaštićen samo sarajevski ćevap kao neka regionalna podvrsta?
Odlicno pitanje jer vecina nije dobro procitala sta pise..ja ovdje vidim sarajevsku regiju koja zeli proglasiti autohtonim domacim proizvodom, nema Federacije niti drzave u planu cini mi se..
Sad dignite na 15 km komotno
Imas sta i zastiti samo obicni hljeb. Tuzlanski cevapi su vec nesto
Cijela Tuzla jednu kozu muzla i umjesto da koziji sir zastite kao nacionalni specijalitet oni se uhvatili cevapa.Nidze veze.
jelo doslovno ustima radost guzici zalost jedno od najprecenjenih jela u svijetu
kme kme
Znam, vidio sam sa koliko maraka su ih zaštitili.
To je naše, bosansko, autentično i u širem smislu evropsko jelo. Nije to nikakav "kebab" iz Anatolije, to je naša bosanska "bratwurst".