Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
1) enormno niske plate za dato zanimanje 2) neophodno stranačko članstvo u svakoj od škola 3) zbog profesora koji predaju po tri-četiri srednje škole i uzimaju mjesta ovima sa biroa 4) svaki ugovor je na neodređeno 5) nezainteresovanost djece 6) nasilje u školama 7) mobing direktora i rukovodstva
enormno niske plate? likovi imaju vece plate od doktora na specijalizaciji.
Nekad sam i sam bio nastavnik, ali sam napustio taj posao. Glavni razlog je to što sam na konkursu vrednovan kao i oni koji su završili bogzna kakve fakultete vikendom ili samo plaćajući ispite. Kao mladom nastavniku (s magistarskom diplomom s UNSA i prosjekom 9.1) nakon konkursa obično ostanu najudaljenije škole, ili po par časova u više škola. Nakon par godina vidio sam da tako ne ide za mizernu platu, okrenuo se drugim poslovima i potpuno napustio taj posao.
Jednostavno je previše negativnih faktora da bi se moglo normalno raditi, a i svakodnevna frustracija također ima uticaj, jednostavno vidiš da tu rade ljudi koji ne znaju, nisu jednostavno školovani za taj posao i imaju prednost u odnosu na tebe. zatim konkursi, pa malverzacije direktora s radnim mjestima, ponude ti ugovor na 2 mj, pa ona opet konkurs pa te prevare kao nešto nije bilo u redu blabla, itd. Mogao bih pisati do sutra..
Studentima generacije na Unsi obećavana mjesto asistenta a na kraju jal biro ili se snalazi a profa dovodi olinjalu ljubavnicu za asistenta
Male plate za psihu koju nastavnik trpi od ucenika i njihivih roditelja. Nema tih para da se taj posao plati. Svugdje u svijetu je to placeno jedino kod nas smecar i nastavnik imaju istu platu.
St ce nam nastavnicki kadar kada uskoro nece biti ni ucenika.
Dajte da vidimo gdje su oglasi za posao
Ko će vam raditi sezonski zasto nepriznate u stalni radni odnos. Rad u vise slika to nije humano.. Naj sigurnije je vanredno obrazovanje
pa za parlament ne treba skola svakako, samo poslusnost u glasanju
Za par godina svakako nećemo imati više nastavnike, razvija se softwer AI za škole ne moram vam dalje pisati sve znate.
Prije 15 godina nisi mogao dobiti ko profesor a sad manje djece još
Ma sta ce nam skola. Svi direktori i vlasnici imaju osnovnu skolu. Nek oni rade posto su poznati svjedski strucnjaci. Bezveze trosit vrijeme i ucit se necemu kad oni sve znaju. Ja ne znam sto uopce raja i trazi posao. Totalno smo nebitni jer ti osnovci su sve skontali.