"Bitka za Koševo"
94

Žestoke optužbe iz NiP-a na račun Mandića: Pokušava manipulirati navijačima FK Sarajevo

B. H.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Iz općinske organizacije Naroda i Pravde (NiP) Centar optužili su načelnika ove općine Srđana Mandića da pokušava obmanuti općinsko vijeće i manipulirati građanima, prije svega navijačima FK Sarajevo.

"Na danas održanoj sjednici Općinskog vijeća Centar Srđan Mandić je još jednom pokušao izmanipulisati javnost, a prije svega navijače i simpatizere FK Sarajevo. Izlizanim metodama i populističkim potezima pokušao se predstaviti kao osoba kojoj je jako stalo, što do FK Sarajevo, što do stadiona Asim Ferhatović Hase. Predložio je dodatnu tačku na Vijeću kojom malo šta rješava u praksi i za dobrobit FK Sarajevo, ali zato u članu 2. te odluke provlači to da mu Vijeće daje ovlaštenja da ubuduće može potpisivati sve ugovore, bez da o tome konsultuje pa i obavijesti Općinsko vijeće", poručuju iz NiP-a.

Podsjetili su na, po njima sporne izjave Mandića kada je kazao da je "spreman dati stadion Fudbalskom savezu".

"Iako je pokušao da u javnosti kaže da to nije istina poznato je šta je prije nepune godine dana izjavio Srđan Mandić - 'da je spreman dati stadion Fudbalskom savezu', pa čak i to 'da se stadion više neće zvati Asim Ferhatović Hase'. Nije isključeno da je ovom odlukom možda i ove namjere pokušao da privede kraju. Pored toga, nije tako davno bilo kada je zahvaljujući klubu vijećnika NiP-a u budžetu Općine obezbijeđeno četiri miliona konvertibilnih maraka za stadion "Asim Ferhatović Hase" na Koševu. Vrlo lako se mogu na YouTube-u pronaći snimci sa te sjednice i vidjeti koliko se Srđan Mandić opirao tom prijedlogu. Ali prijedlog je na kraju i pored Mandićevih pokušaja da ga minira ipak dobio potrebnu većinu", navodi se u saopćenju NiP Centar.

Smatraju da je riječ o preuranjenoj predizbornoj kampanji.

"I za kraj se postavlja pitanje, otkud tolika briga Mandića za stadion kojem je spreman mijenjati ime i dati ga trećem licu pri čemu bi FK Sarajevo vjerovatno i izgubilo priliku da igra na njemu. Odgovor vjerovatno leži u činjenici da su izbori za dva mjeseca, a da Mandić u ove četiri godine nije uradio ništa od onoga što je obećao u kampanji. FK Sarajevo će naredno kolo, ukoliko prođe Spartak iz Trnave, na evropskom putu igrati opet u Zenici. Dakle sve isto kao i prije četiri godine", smatraju u NiP Centar.

Načelnika općine Centar su prozvali i za postavljanje table s nazivom stadiona, te da igra na emocije navijača.

"Ali zato je Mandić postavio tablu, ili kako je nazvao turističku signalizaciju, prema stadionu. Ponovo je pokušao igrati na emocije navijača. Možda da je za četiri godine uredio saobraćajnicu oko stadiona pa da mu turisti, ali i građani i navijači mogu adekvatno prići, ovo ne bi bilo toliko degutantno. Ali ne, zarad jedne slike gdje se spominje stadion Asim Ferhatović Hase, čije ime je htio protjerati s Koševa, Mandić dva mjeseca prije izbora spreman je i na ovakve stvari. A to što se stadionu ne može prići i što opet FK Sarajevo mora igrati svoje međunarodne utakmice u Zenici nikome ništa. I za kraj, navijačima treba stadion Asim Ferhatović Hase, da gledaju svoje Sarajevo na Koševu, u Sarajevu. A table i Wi-Fi mogu i kasnije", zaključuju iz NiP-a.