Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Naplaćuje se prelaz mosta, a ne prelaz granice. Prema tome nije jedini prelaz koji se naplaćuje, jer je slična stvar kada pređeš prelaz Vardište kod Višegrada i čim uđeš u Srbiju plaćaš onu eko taksu ili kako se već zove. Glupo zvuči znam, ali je tehnički tako ispravnije reći.
Kad sjedis u ambasadi i pišeš novohrtvatskim i Sarajevo ti je daleko, a gdje Bijeljina. Bolje da se dogovore da raji koja radi njive olakšaju život nekako, al to nikog ne interesuje
Granica postoji! :)
Nedostaje vam dio teksta pa nije najjasnije to lijeva strana, desna strana, Bijeljina.
i na Vardistu kad predjes preko Kotromana u Srbiju naplacuju 200 dinara
Kada će se napokon riješiti granični sporovi? Pokrenite arbitražu kad ne možete sami rješiti
Inače, taj Pavlović je inače napravio za bebe "Pavlovićeva mast" ne zezam se...
inače se ta krema desetljećima zove bademova krema
Ne pričaj što ne znaš,nego imaš brend Pavlovićeva mast, i traže je sve mame.
A na Vardištu naplaćuju kad prođeš granicu 20m za Drvengrad - Mokra gora, od, Emira Kusturice, iako ne ideš u taj park, svejedno moraš platiti da prođeš, pljačka decenijama. A naše granice, su inače bruka, jadni prljavi kontejneri, stranci se pitaju što ih sada, tu pregledaju, ljudi ne vjeruju da je to granica jedne države..
Evo samo iz novije istorije... U kraljevi Jugoslaviji Sarajevo, Zenica, Tuzla, Travnik... su pripadali Drinskoj banovini, zajedno sa Šabcem, Valjevom, Loznicom, Užicem, Čačkom.. dakle Drina nije bila granica... I u SFRJ je Drina samo formalno bila granica.
Herodot2, ovo je tebi odgovor...
Drina je granica od podjele Rimskog carstva 394. pa do te tvoje Drinske banovine iz 1931. I onda je opet granica od 1941 i biće do sudnjeg dana. znači, samo 10 godina nije bila granica
Samo srušit.
Drina je promjenila tok onog trenutka kad su napravljene centrale