Komentari (345)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A nadjete zajednicki jezik za pausale 🤷🏻‍♂️
Paušalski i tenderski svi priznaju .I rado ih rabe :D
Svi pričaju Bosanski.To je evidentno.Uzmimo film o Matiji Gubcu ,film se gleda sa titlom.Uzmimo bilo koji dokument iz Srbije prije 1850.Recimo Načertanije .Ne razumije se ni jedna riječ.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
"Idi u Hrvatsku pa pričaj hrvatski, nemoj u Bosni biti". To izjavi bh. musliman koji se svome bogu moli na arapskom jeziku.
Bosnjacka ravnopravnost naroda
Ha cujes... Alija potpiso ybg... Ravnopravni, ja bih recimo dostavio materijal na cirilici... Ha ya
SDP MULTI KULTI plješću na ovakvu izjavu.
Čuj stari kak to da ne kužiš hrvatski😁
Pa dobro mu je rekao oni u bih zive a kazu da su iz hrvaske nihdje veze pa neka idu u nju vise a opet iz hr bjeze na brzin tockovima i tamo je stanje ko i bih nista bolje sigurno
Sta pričaš brate?
Priopćavam, ne da više nećemo krasti
Teško pada što nije bolje očišćeno!
HVO Mostar Samostalna muslimanska bojna napustila položaj Dokumentarna snimka Pogledaj trebace vam
opca bolnica -sam naziv je svojstveni spomenik hrvatskog jezika u sarajevu ,gradu u kojem se nikad nije govorilo opca -sta vise reci
Pa za početak se može reći da ta tvoja tvrdnja nije istinita, osim ako ti vrijeme počinje nastankom Jugoslavije.
Dalibor Brozović 1965. piše: "Koliko mi je poznato, a kao Bosancu, dijalektologu i dugogodišnjem istraživaču bosanskih govora poznato mi je, u Bosni i u srpskim i u muslimanskim i u hrvatskim govorima postoji samo općina (ili ovćina)..."
Vaši preci su bili ponosni što su bili Hrvati islamske vjeroislovjedi.I sto su bili pripadnici NDH.
Etnonacionalno ućerivanje ili ti prepirke su nas i dovele tu gdje jesmo. A šta bi takve stranke konstruktivno i radile kad je njihovo vladanje zasnovano na konfliktu, destrukciji i pljački. Eto na ovom primjeru se vidi odsustvo svih principa. U RS u se Bošnjaci zalažu za bosanski jezik a sad ovi na drugoj strani negiraju hrvatski.
Pošto je vam je kokošija pamet najbolje da svi dadnete ostavke i pustite pametne ljude da se bave ozbiljnijim stvarima, puno korisnijim za Bugojance!!
Kako god...paušali idu i jednim i drugim...koji ne znaju sta pise u Ustavu BiH.Tri jezika i dva pisma...triju naroda.
Ne zelim nikoga da uvrijedim Ali samo je u Bosni moguce da se ljudi izjasnjavaju ako su katolici da su hrvati ako su pravoslavci da su srbi a Muslimani bosnjaci pa tek na kraju Bosanci nije ni cudo sto nam je ovako.
Što muslimani uzimaju Hrvatske putovnice ako im smeta Hrvatski jezik