Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
dosta puta idem tim pravcem i biciklista ima stalno ja ne mogu shvatit da neko s biciklom ide na magistralu koja je uska i šleperi prolaze,auta itd sekunda fali ga opališ i evo desi se ovo još samo da krenu s el.romobilima na magistralu i onda ce svaki dan ovako bit
Da se donese zakon da svagdje gdje ima asfalta mora biti i pjesacko biciklisticka staza
Treba da shvatis ti i ostali da je biciklista ucesnik u saobracaju kao i sva ostala motorna vozila i sve ce bito ok. Biciklizam je kod nas na stecu dozivio veliku popularnost zadnjih godina, ali na zalost zbog talvih primitivnih shvacanja ovo ce se sve cesce desavati
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Niko ne nosi reflektirajuce prsluke. Biciklista ti se samo ukaze na metar ili dva. Biciklisti, kad vozite nocu morate svijetliti ko jelka!
vozim baciklo al ovo je izazivanje sudbine
Pa sta ce na magistrali u to doba noci....
Pa sta ce na magistrali u to doba noci....
Mogu pretpostaviti, biciklista nije imao nikakvu svjetlosnu signalizaciju ni fluo-prsluk a u mraku i još crna odjeća, plus možda pijan ... žalosno.
Za sve stručnjake... Biciklista je ravnopravni učesnik saobraćaja kao motorna vozila, osim ako je znakom zabranjeno. Ako nema znaka zabrane za bicikliste, onda ima pravo da se vozi, bio to magistralni ili lokalni put (sem naravno autoputa na kojem je zabranjeno kretanje sporim vozilima kao što su bager, traktor, biciklo, kombajn...) Druga priča je što je kod nas "sramota" staviti kacigu, reflektujuci prsluk ili svijetla na biciklo, kao šta će meni to...
Po komentarima se vidi kako mi gledamo bicikliste na cesti. Kao mete! Ljudi nikako da shvate da je biciklista učesnik u saobraćaju. Zakon se treba promijeniti da biciklista može voziti 1 m od ivice ceste pa će onda ostali vozači valjda shvatiti bicikliste na cesti. Sučešće porodici.
Nisam znao za taj 1 metar prava,ja kada vozim romobil picim po onoj bijeloj liniji i opet vozaci automobila sviraju.
Ima saobraćajni znak za put rezervisan za saobraćaj motornih vozila a na tom mjesru vrvi od pješaka, biciklista a u zadnje vrijeme i električnih romobila. Ne sjećam se da ih je nekada policija sankcionisala zbog toga. Prije par dana na petlji u Peharama dječak vozi električni romobil u suprotnom smjeru. I onda se čudimo kad neko izgubi glavu.
@mebype Ti si malo pobrkao lončiće, čuj da svijetle ko jelke i to u Bosni?! Hahahahaha!! Tako je jedan okačio malu jelku na vrata u Sarajevu pa dobio prijetnje!!
Lazes. dzaba spin
Lažeš u Sarajevu sve prolazi okači križ krst mjesec i mirno spavaj na klupi u Vilsonovom u polumaraku.
Generalno su biciklisti zaposjeli magistrale, treba to rješavati jer ovoga će biti na pretek pogotovo jer žene u toku vožnje 80 posto vreemna gledaju u telefon na koljenu.
strasno
Ccc...a gdje ce na magistralni put dragi Allahu ovog svijeta
Mislim da se biciklisti smiju kretati magistralnim