Doboj
31

Maloljetnoj kćerki Saše Kulišića koja je pomogla u njegovom ubistvu izrečena kazna, ide u popravni dom

S. Š.
Ubijeni Saša Kulišić
Ubijeni Saša Kulišić
Osnovni sud u Doboju izrekao je vaspitnu mjeru upućivanja u vaspitno-popravni dom maloljetnoj A.K. (14) iz Doboja zbog saučesništva u ubistvu svog oca Saše Kulišića, za koje su optuženi njena majka Andrea Kajganić i Dražen Lazarević.
Postupak protiv A.K. vođen je u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.

"Postupak je pravosnažno okončan i malodobnoj je izrečena vaspitna mjera upućivanja u vaspitno-popravni dom", rekla je sekretarica Osnovnog suda u Doboju Danijela Bijeljanić, piše ATV Banja Luka.

Prema zakonu, maloljetnik u vaspitno-popravnom domu može ostati najmanje šest mjeseci, a najduže četiri godine. S tim da sud na svakih šest mjeseci razmatra da li postoje osnovi za obustavu izvršenja ove mjere ili za njenu zamjenu nekom drugom vaspitnom mjerom.

Podsjetit ćemo, Okružni sud u Doboju je potvrdio optužnicu protiv Andree Kajganić i Dražena Lazarevića zbog krivičnog djela "Teško ubistvo". Kako je to navedeno u optužnici, maloljetna kćerka pomogla je mami i njenom ljubavniku u ubistvu Kulišića.