Epilog nereda
22

Mostar: Nakon tučnjave Ultrasa i Red Armyja tri osobe uhapšene, dvije zadobile teške povrede

A. L.
Foto: Hercegovina.info
Foto: Hercegovina.info
Pet osoba završilo je u bolnici nakon sinoćnjih nereda u Mostaru, dok su tri osobe uhapšene, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

"Građani su dojavili da se ulici Bulevar naredne revolucije kod Doma zdravlja okupilo više nepoznatih osoba s kapuljačama na glavi. Dolaskom policijske patrole grupa nepoznatih osoba se počinje kretati u pravcu Španskog trga, gdje se i zaustavljaju kod objekta javnog WC-a. Nakon izvjesnog vremena policijska patrola se povlači prema kružnom toku na španjolskom trgu. U jednom momentu iz pravca Ulice Krpića izlazi veća grupa maskiranih nepoznatih osoba koji su sa sobom imali drvene palice i baklje, gdje dolazi do sukoba između pomenute dvije grupe", saopćeno je.

Nakon što je uspostavljen javni red i mir, policijski službenici su se po naredbi uputili u mostarske bolnice. U RMC Safet Mujić dežurni liječnik je rekao kako su zaprimili osobu S.G. (1999.) koji je zadobio teške tjelesne povrede iz tučnjave. Na CUM-u im je dežurni liječnik izjavio da su zaprimili četiri osobe s povredama iz tučnjave, a radi se o G.D. (2000.) B.D. (2005.) J.G. (2006.) B.R. (2009.) koji je zadobio teške tjelesne povrede lica.

G.D., B.D., J.G., su uhapšeni i smješteni su u prostorije za zadržavanje.

Kako smo ranije pisali, do nereda je došlo kad su navijači Zrinjskog crtali grafit nakon čega su ih napali pripadnici Red Armyja.

Prema neslužbenim informacijama u neredima je učestvovalo između 200 i 250 osoba.