Zaplijenjen i novac
63

Mostarska policija uhapsila dilera na djelu dok je prodavao heroin, pokušao im pobjeći

S. Š.
Foto: MUP HNK
Foto: MUP HNK
U operativnoj akciji mostarske policije danas je oduzeta veća količina droge, novca i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" i tom prilikom je uhapšena jedna osoba.

Policijski službenici OPN SKP MUP-a HNK danas su, 20. augusta, izveli operativnu akciju na području grada Mostara sa ciljem suzbijanja trgovine opojnim drogama.

U ovoj akciji policijski službenici SKP OPN-a su u Mostaru lišili slobode B. P. (1979) iz Mostara, za kojeg su ranije prikupljena operativna saznanja da se bavi nezakonitom prodajom opojnih droga na području grada Mostara i koji je zbog ovakvih dijela i ranije kažnjavan.

Ovom prilikom policijski službenici su zatekli B. P. u prodaji opojne droge drugom licu I.S. iz Mostara.

B. P. je tada odbacio od sebe jednu veću kesu sa 200 grama NN materije koja asocira na opojnu drogu heroin, nakon čega je uz pružanje aktivnog otpora pokušao pobjeći sa lica mjesta u čemu je spriječen od strane policijskih službenika te je lišen slobode.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj kojim su izuzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", a koje je B. P. odbacio od sebe, dok je lice I. S. dobrovoljno predalo jedan pvc paketić sa pet grama NN materije koja asocira na opojnu drogu heroin.

Istog dana, a na osnovu pismene naredbe za pretres Općinskog suda u Mostaru, izvršeni su pretresi vozila i stana koje koristi B. P. Ovom prilikom pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti:

  1. Iz vozila je privremeno oduzeto osam manjih i jedan veći pvc paketić sa smeđom materijom koja asocira na opojnu drogu heroin, dva mobilna telefona manja količina novca;
  1. Iz stana je ovom prilikom privremeno oduzeta vaga za precizno vaganje, pribor za pakovanje opojne droge te veća količina novca u raznim valutama i apoenima.

Sa navedenim aktivnostima upoznat dežurni kantonalni tužilac KT Mostar.