Uhapšen u Bijeljini
27

Muškarac koji je pomogao Hajriziju nakon ubistva policajca u Loznici još uvijek nije izručen Srbiji

SRNA
Osumnjičeni Radovanović (Foto: ATV Banja Luka)
Osumnjičeni Radovanović (Foto: ATV Banja Luka)
Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine još nije primilo nikakvu obavijest od Suda BiH u vezi sa ekstradicijom Zorana Radovanovića, koji je uhapšen u Bijeljini u okviru potrage za ubicom policajca u Loznici.
Tužiteljica Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske Dragica Glušac rekla je ranije danas Srni da je Radovanović (koji ima lažne dokumente i pod imenom Zoran Miletić) predat u nadležnost Tužilaštva BiH i Suda BiH radi određivanja ekstradicije.

Radovanović, koji je rođen u Srbiji u Bačkoj Topoli, više puta je mijenjao identitet i adresu stanovanja na području Banje Luke.

"Nakon ispitivanja ovog lica u Posebnom odjeljenju Republičkog javnog tužilaštva RS-a zbog pomaganja u krivičnom djelu teško ubistvo, pripadnici Žandarmerije MUP-a RS sproveli su ga u ekstradicioni pritvor Suda BiH", istakla je Glušac.

U Loznici je u srijedu, 17. jula ubijen policajac Nikola Krsmanović (34) dok je njegov kolega Vjekoslav Ilić (50) teško ranjen, prilikom kontrole "mercedesa" registarskih oznaka Tutin u kojem su se nalazile dvije osobe. Napadač je prilikom izlaska iz vozila pucao iz pištolja, pogodivši Krsmanovića u grudi, a Ilića u rame, nakon čega je pobjegao.

Dan kasnije je u Bijeljini uhapšen Zoran Radovanović, alijas Zoran Miletić, u okviru potrage za ubicom policajca u Loznici. On je u petak, 19. jula, u Banjoj Luci predat u nadležnost Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva RS. Za njega se sumnja da je organizovao transport ubice od Preševa ka Loznici.

Faton Hajrizi, označen da je ubio policajca i ranio još jednog, likvidiran je u petak u okolini Loznice.