Razbojništvo
9

Na Ilidži opljačkana poslovnica "BH Pošte", nožem povrijeđen radnik

M. G.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Dvije maskirane osobe nanijele su povrede radniku "BH pošte" u sarajevskoj općini Ilidža, te uz prijetnju pištoljem i nožem, ukrala određenu sumu novca iz poslovnice ovog preduzeća i pobjegla.

Kako je rečeno u MUP-u KS razbojništvo se desilo jučer u 15,50 sati, a obaviještena je Četvrta PU da je u ulici Hifzi Bjelevca, općina Ilidža, od strane dva NN lica izvršeno krivično djelo razbojništva nad uposlenikom u poslovnici JP “BH Pošta”.

"Tom prilikom maskirana NN lica su uz prijetnju pištoljem i nožem, otuđila određenu sumu novca, nanijevši uposleniku povrede upotrebom fizičke snage i oštrim predmetom, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu", kazali su u MUP-u KS.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.