Bilo više napadača
93

Ne prestaju fizički sukobi u Mostaru: Sada pretučeni maloljetnici, identifikovan jedan napadač

S. Š.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nastavljaju se fizički obračuni u Mostaru, a ovog puta pretučena su dvojica maloljetnika zbog čega je slobode lišen 22-godišnjak.
U nedjelju prvog septembra u 23:00 sati građani su obavijestili PU Mostar kako su dva muška NN lica fizički napadnuta od nekoliko osoba u Ulici Ante Starčevića u blizini zgrade Kantonalnog tužilaštva Mostar.

Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije te je utvrđeno da su se M.S.(2009) i M.Š.(2009) oba iz Mostara pješke kretali pomenutom ulicom kada se pored njih zaustavilo vozilo Polo iz kojeg je izašlo pet, za sada nepoznatih osoba, koji su ih, ničim izazvani, počeli udarati šakama i nogama te im nanijeli lakše tjelesne povrede.

Radom na terenu pripadnici policije su došli do saznanja i pronašli pomenuto vozilo i vozača, a radi se A.M.(2002) iz Mostara. On je lišeno slobode a o svemu je upoznat tužilac, saopćila je mostarska policija.

Inače, fizički obračuni u Mostaru postali su gotovo svakodnevnica, a nadležni su prošle sedmice potvrdili da je većina njih do sada imala navijački epitet.