Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Od kud pravo ovima sa klinickog da iznose medicinski karton pacijenta i od cega boluje. Da je sto puta psihicki bolesnik to je medicinska tajna a oni nisu radili svoj posao i covjek je skocio. Zasto gospodo nije bio pod nadzorom? Perete svoj nerad.
UKC RS u BL ima problema sa ovim svako pola godine dese im se ovakvi incidenti. Ne znam zasto ne stave resetke gdje je odjel psihijatrije i sto ne fiksiraju pacijente za krevet, ionako svaki krevet ima lance da zavezes nemirnog pacijenta cak i na najobicnijim odjelima. Ovo je vose nebriga osoblja.
Нема ту одјел психијатрије, већ су најчешће онколошка и неуролошка одјељења. Зашто се нешто не предузме је питање за мудраце који воде УКЦ. Изгледа да је глупост уопште постављати та одјељења на спратове, гдје пацијенти готово подстицајно добијају самоубилачке идеје.
Nije skočio sa psihijatrije. Nema rešetki više, jarane. Prizivaš neko prošlo vrijeme.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
ovaj bi centar trebalo zatvoriti koliko im se samo pacijenata ubilo u posljednje vrijeme ocito da rukovodioci nista nisu uradili, nikakve mjere napravili jer vidimo da se samoubistva i dalje desavaju..
Ovo je tamo redovno.
Ova UKC je zlo za pacijente
Na paihijatrijskim odjelima bi ili trebali imati veci stepen zastite ili odjel smjestiti u "podrum" kao u Zenici.
i ne bio poremcen...nakon toliko sediranja i vezivanja...cemu li je jadan covjek bio svijedok ,,pa da su ga se ovako ,,HUMANO RIJESILI???
i ne bio poremcen...nakon toliko sediranja i vezivanja...cemu li je jadan covjek bio svijedok ,,pa da su ga se ovako ,,HUMANO RIJESILI???
Da i ja živim u Malom entitetu, i ja bi skočio
Moga bi se horor film snimiti o ovoj ustanovi
Zašto samo sa trećeg? Neće tako ući u istoriju.
Menadjeri u nasim bolnicama imaju novu med.disciplinu zove se rahmetologija. Nesposovno i politicki korumpirano rukovodstvo od onog sa zada pa do dodikovog klovna i gospodje generalne direktorice. Sa takvima tesko nama.
Koji je ovo po redu? Ovo kao neka ukleta bolnica
koji je ovo put? šta radite vi tamo.dali pacijent dobije pomoć uvijek kad mu treba. u čemu je problem.
Постоји ли нешто у медицинској струци што се зове психолог и психолошка помоћ или се пацијенти остављају на милост и немилост тешких догађаја. Кад иде визита доктора, онда се читава фрка прави, а да пошаљу психологе у визиту, о томе се и не мисли.
А шта је прече да се доктори праве важнима у визитама, гдје као све у тих пар минута мора да буде по П.С.-у или да пацијенти добију заиста медицинску помоћ кроз неопходне визите психолога.
Duze i serioznije se posvete probiranju krompira na pijaci, nego pacijentu prilikom vizite. I tako je svugdje. Psiholog bi trebao postati standard na svakom odjelu, u ambulanti porodicne medicine, na SOS linijama... Narod je raspamecen
Saucesce porodici ali razumijem ga u jednu ruku. I mene da su doveli na UKC da me lijece industrijskim kisikom, i ja bih vjerovatno izabrao brzu i bezbolnu smrt skokom sa zgrade nego da me ovi polako ubijaju.
UKC BL je najgori klinicki centar u regiji. Gori cak i od Sebijine ustanove za eksperimentano lijecenje kineskim ventilatorima. Tu ko ode, nek mu je Bog ja pomoci, jer tesko da ce se vratiti. Ili ce ga ubiti kisikom ili ce se ubiti skokom.