Zbog "skidanja" pečata
11

Policija o izbornom materijalu u Zenici: Jedino je predsjednik GIK-a mogao ući u prostoriju

E. M.
Zgrada Gradske uprave Zenica (Foto: E. M./Klix.ba)
Zgrada Gradske uprave Zenica (Foto: E. M./Klix.ba)
Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su kazali da nije prekršena procedura u osiguranju izbornog materijala u Zenici.
Nakon objave da je izborni materijal koji se nalazi u Gradskoj upravi Zenica ugrožen zbog ulaska/izlaska više osoba i skidanja pečata, a da je zbog svega na mjesto događaja izašla i policija, reagovali su i iz Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK.

Iz MUP-a su kazali da prostorija gdje se nalazi izborni materijal za predstojeće lokalne izbore za Grad Zenica je pod stalnim policijskim nadzorom i u istu može pristupiti jedino predsjednik Gradske izborne komisije, što se evidentira tokom policijskog nadzora, a svaki neovlašteni pristup nije moguć ili dozvoljen.

"U tom smislu nije evidentirano kršenje opisane procedure, a policijske aktivnosti na osiguranju izbornog materijala se provode u skladu sa važećim propisima. Također, možemo potvrditi da nije vršen policijski uviđaj u prostorijama gradske uprave Zenica, gdje je uskladišten i gdje se čuva izborni materijal", kazali su iz MUP-a ZDK u odgovoru medijima.