Nasilničko ponašanje
50

Policija u Sarajevu uzela izjave od šest osoba osumnjičenih da su na Igmanu učestvovale u tučnjavi

S. Š.
Događaj se odigrao u jednom ugostiteljskom objektu na Igmanu (Foto: H. M./Klix.ba)
Događaj se odigrao u jednom ugostiteljskom objektu na Igmanu (Foto: H. M./Klix.ba)
Policija u Kantonu Sarajevo uzela je izjave od šest osoba koje se sumnjiče za krivično djelo "Nasilničko ponašanje" na Igmanu, a koje se odvijalo u nedjelju.

Kako su za Klix.ba potvrdili iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, u nedjelju 28. jula u 18:40 sati u službene prostorije PU Hadžići i Trnovo pristupio je građanin A. B. iz Sarajeva.

On je prijavio fizički napad, koji je na štetu njega i članove njegove porodice, izvršen istog dana u periodu od 14:45 do 14:50 sati, za vrijeme dok su se nalazili na terasi ljetne bašte ugostiteljskog objekta na Velikom polju na Igmanu.

A. B. i članove njegove porodice napalo je, kako je on to izjavio u policiji, nekoliko osoba.

Obaviještena je dežurna tužiteljica KTKS koja je predmetni događaj okvalifikovala kao krivično djelo "Nasilničko ponašanje".

Policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije PU Hadžići i Trnovo su operativnim radom na terenu identifikovali ukupno šest osoba, koje se mogu dovesti u vezu s ovim događajem te se nad njima vrši kriminalistička obrada, saopćili su iz policije.

Redakciji portala Klix.ba javio se advokat Ermin Gačanović koji zastupa osobe koje su obuhvaćene navedenim događajem koji smatra da ono što se prenosi o događaju do sada nije istina, "već naprotiv, rezultat neprofesionalnog i neodgovornog rada niza odgovornih lica što je rezultiralo potpuno pogrešnim predstavljanjem događaja".

"Sva lica koja advokat zastupa su u toku podnošenja prijava, kako protiv napadača koji su izvršili nasilje nad porodicom, tako i protiv odgovornih lica koji su vodili postupak do sada i o događaju pogrešno izvještavali medije, a mediji javnost, jer su dosadašnjim objavama napadači predstavljeni kao oštećeni, a oštećeni su predstavljeni kao napadači. Također, poduzet će se i sve druge pravne mjere radi zaštite njihovih prava", naveo je Gačanović.

Osim toga, istakao je i da će osobe koje on zastupa dati izjavu koja će biti dostavljena medija i kao takva, objavljena.