Sarajevo
31

Porodično nasilje u prostorijama ViK-a: Supruga bježala od pijanog muža, povrijeđen i radnik

B. H.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U prostorijama KJKP Vodovod i kanalizacija u ulici Nahorevska jučer je došlo do incidenta, prilikom kojeg je muškarac A.Z. (1963), napao svoju suprugu, a zatim i uposlenika dispečerskog centra.

Prema riječima očevidaca, žena je bježala od napadača i u strahu ušla u prostorije dispečerskog centra, gdje se zaključala u toalet, pokušavajući se zaštititi.

Napadač je, međutim, silom pokušao ući, a na intervenciju dispečera, koji ga je pokušao izbaciti vani, nasrnuo je sjekirom, nanijevši mu povrede na ruci.

Incident su spriječile kolege uposlenika, koje su bile prisutne i uspjele razoružati napadača te ga zadržati do dolaska policije.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo potvrđeno je da je A.Z. lišen slobode 29. septembra zbog krivičnih djela Nasilje u porodici.

A.Z. je, prema službenim informacijama, bio u alkoholisanom stanju kada je oštrim predmetom nanio povredu muškarcu N.Z., zaposleniku KJKP ViK, kojem je u Općoj bolnici Sarajevo konstatovana lakša tjelesna povreda.

Uhapšeni A.Z. je u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS na kriminalističkoj obradi, nakon čega će biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva KS.