Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zar Zukan nije rekao da BiH ima više helikopera koji su bolji od onih iz Srbije? Čak je ponudio Srbiji da će njima pomoći ako bude trebalo... I šta sad, a Zuki?
Zukan da je pametan kao što nije, lijepo bi trebao uputiti pismo PRH Zoranu Milanoviću i zamoliti ga za zračnu podršku u gašenju ovog požara koji je od jezera Modrac udaljen nekih 30km. Kanader bi mogao sipati gorivo na aerodromu Tuzla.
U slucaju intervencije kanadera sa punjenjem na jezeru Modrac: 12,6 minuta (let) + 3 minute (prilaz, uzimanje vode, uzlijetanje) + 2 minute (gašenje) 17,6 minuta po rotaciji. Dakle savkih 18 minuta mogao bi baciti 6 tona vode. u jednom poletu moguće je obaviti između 12 i 14 rotacija.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
i što je najgore svi ovi požari su izazvani od stane ljudi .Treba kaznjavati bilo kakvu paljevinu na otvorenom i nece biti pozara,ali znam ja nas ..........
Godine držanja vojnog budžeta na minimalcu od strane političara će nam skočiti na nos u narednim godinama. OS BiH imaju resurese koje treba servisirati povećanjem budžeta. Rizici od prirodnih katastrofa su sve veći u narednim godinama i OS BiH jedine imaju kapacitete i hijerarhiju za odgovor. Na žalost, bez ozbljnijeg ulaganja, to nije moguće.
Problem je krađa šume po Bosni.Privatne pilane se ubiše od posla i izvoza građe.Da sakriješ krađu zapališ.
Svako ko je na bilo koji nacin odgovoran ne zanima me jel namjerno ili nepaznjom TREBA zatvorom odgovarati. Pa biste sljedeci put koristili glavu malo vise. :)
Ljeto je kažu ovi teoretičari agendaši, treba da gori kad će ako neće ljeti
Narod pali, čisti po ovome, gdje god se okreneš neki dim. Policija treba da piše kazne svima koji pale.
Unistenje prirode vecih razmjera je uvijek katastrofa. Medjutim, zanima me gdje su sada za dri ga ne Bo snje koje su prije par dana bile u fazonu: " Nista pomoc komsija, Zukan kaze da mozemo i sami, a ako ne mozemo, neka izgori sve". Po cijenu banovanja, mnogo malo um nika zivi na malom prostoru.
Vlada će to novim autinama ugasit.
nama izgleda može pomoći samo NATO sa svojim helikopterima kad sve gori...
Katastrofa ljeto, imam osjećaj da je kiša zadnji put padala prije tri mjeseca
Nakon ovoliko izgorene sume, oducu godinu ocekujte jos topliju, barem 1-2 stepena. Danas 38, iduce 40 stepeni normala.
u Hr za dan našli ko je prouzrokovao požar, pčelar, kod nas se nikad ne sazna uzročnik požara. Treba raditi na preventivi. Kažnjavati žestoko loženje vatre na otvorenom i gdje se to ne smije, u ovom mjesecima.
Dim se spustio do autoputa kod Kaknja ja konto magla
Bem li vam...zovite HR kanadere u pomoc, sram vas bilo, svi trebate kolektivnu ostavku ili narod motike u sake pa rastjerati sve. Bio sam gore, takva ljepota se rjetko vidja, gusta suma, sad ce konji dozvoliti da izgori sve.
eto sve lete iz Hr da nam pomognu, imaju oni svojih zarista
Pa BiH je poslala molbu za pomoć i Hrvatskoj, i Crnoj Gori i Srbiji... Na kraju samo Srbija pomaže, a ovi ništa, kao i uvijek...