Događaj od 19. augusta
19

PU Trebinje još uvijek utvrđuje identitet ubijenog muškarca kod Nevesinja, uključio se i Interpol

S. Š.
Kuća u kojoj se sve odigralo (Foto: BN)
Kuća u kojoj se sve odigralo (Foto: BN)
Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa izjavio je da još uvijek nije utvrđen identitet ubijene osobe u sukobu sa policijom u Zovom Dolu kod Nevesinja. U istrazi im pomažu i međunarodne agencije.
Poduzimaju se intenzivne mjere i radnje pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, a u cilju utvrđuvanja identiteta.

U toku je razmjena informacija sa Interpolom i drugim međunarodnim organizacijama, kako bi se došlo do podataka.

"Izuzet je uzorak za DNK, otisci papilarnih linija prstiju dati su u upotrebu policijskim agenacijama, u cilju identifikacija i očekujemo odgovore. Što se tiče oružja, na terenu operativne linije rade svoj posao, prikupljaju se informacije i izjave", rekao je Laketa.

On je potvrdio da su u objektu, gdje je NN lice stradalo u razmjeni vatre sa policijom, pronađeni predmeti i lična dokumenta stanovnika sa područja opštine Berkovići, a koji potiču iz ranijih krivičnih djela krađe.

Ne mogu da dovedu u vezu stradalo lice, sa licem koje su građani, tokom januara ove godine, prijavljivali da na području općine Berkovići, ulazi u napuštene kuće.

"Postojala su operativna saznanja i utvrđen je identitet, ali ne možemo da potvrdimo da li je baš to lice izvršilo krivična djela na području Berkovića. To lice koje su prijavljivali građani, ulazilo je u dio napuštenih objekata. Nije isključeno da li se radi o istom licu ili je povezano sa stradalim licem", dodao je Laketa.

On je, na konferenciji za medije, rekao da je stanje bezbjednosti na području koje operativno pokriva PU Trebinje, zadovoljavajuće.