Komentari (106)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Romobile zabraniti maloljetnicima, traziti neku dozvolu za njih stariji i ovo kada su 2 osobe na njima krivicno kaznjavati.
Nikako nije regulisano. Danas malo kiše, klizavo, i eto belaja. Ima svakakvih vozača ali ovi sa romobilima su veliki problem u prometu i za vozače i za pješake a najviše za sebe.
Republika Srpska ih je regulisala i kategorisala zakonom. Moraju se registrovati i platiti osiguranje. Dobije se stiker. Sve košta oko 20KM.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Vrijeme je da se zakonom utvrdi ko može voziti romobil, kako i gdje. Djeca voze romobile uokolo kao kamikaze.
pa genijalci su utvrdili zvanicno maloljetnici mogu voziti po cesti metar od trotoara. ko god da je digao ruku za taj zakon treba ga poslari na psihijatrijsko vjestacenje.
Nepostuju semofor, nit crveno svjetlo kad skrecem sa glavne ulice desno, obicno jedan izleti ko kamikaza baš te jeza fata od njih ma nepogleda semofor jel crveno samo gas i lijepo je sreca skrenuti a da jedan bin bin neproleti.
Opreza treba svim ucesnicima u saobracaju.Nisam jednom prisustvovala situaciji da romobilom samo skrenu,ne pogledavsi koji je znak na semaforu,nit pogledaju ima li pjesaka,niti sviraju.Samo cekam kad ce se koji zabiti u mene.A da ne govorim u zadnje vrijeme po dvoje na romobilu izvode.
Ne mogu 2 osobe na romobilu, gubi se balans i teze je voziti, dzaba. Ne znam sta je bilo ali ne podrzavam bahatu voznju romobilom, a ni tipkanje za volanom, ni bespotrebno gasanje. Nadam se da su osobe okej.
stvar prirodne selekcije. Ako te kuća ne odgoji, onda će ulica. U svakom smislu. Treći Njutonov zakon, svaka akcija ima reakciju, a i posljedice.
naopaki smo kao drustvo a ovo je posljedica istog, niti zakona niti odgoja....
Romobil veće oružje nego pištolj
Trojku neko dobro kiti lovom pa ignorisu problem sa romobilima...
rece sda bot....
mco banovan. Trojkin papak... problem je istinit jedino sta znate SDA ovo SDA pa zaista kakav tupan
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Slažem se da su romobili opasni ali neka mi neko objasni koja je razlika u saobraćaju općenito između romobila i bicikla?Jesu li oba spomenuta prevozna sredstva aktivni učesnici u saobraćaju?Dakleeeeee?
Po onome sto sam licno vidio romobili idu brzinom kakvu nisam siguran da dostizu ni na Tour de Franceu sa biciklima. Niti sam ikad cuo da mi je ijedan zvonio kada bi mi prozujao s ledja u ulici-setalistu-trotoaru (da, mnogi ne voze samo po cesti). Nisam siguran ni da imaju zvono a pogotovo svijest o koristenju istog.
Nekoliko nesreca dnevno sa romobilima, furaju na onome a ni ne gledaju ide li auto, ko da su besmrtni i za njih nista ne vazi
Više informacija o okolnostima nesreće, kao i o stanju povrijeđenih osoba, bit će poznato po okončanju uviđajnih radnji....i na ovom se sve zavrsi
Ovi što voze romobil prvo nemaju pojima o vožnji idu jedni trotoarima jedni ulicom ne poštuju semafore ostavljaju romobile na sred trotoara ukratko papci na Romobilima..
treba regulisati i zakon primjeniti...ovo sve vako nako je laprdanje samo
Romobili su najveća smetala na cesti.
Ne mogu se načuditi roditelju koji djetetu kupi električni romobil.
Svugdje u svijetu su registrovani romobili i ograniceni na max 25km/h i naravno moras posjedovati B kategoriju, samo kod nas svakakav uhljup vozi 60 na sat po trotoarima!
Jesi ti realan? Koji to romobil moze ici 60? Znas li ti sta znaci ici 60 na sat?