Četiri imena
80

Sarajevo: Poznat identitet uhapšenih u akciji policije protiv trgovine drogom

Klix.ba
Fotografija je ilustrativnog karaktera (Foto: M. O./Klix.ba)
Fotografija je ilustrativnog karaktera (Foto: M. O./Klix.ba)
Poznat je identitet uhapšenih u današnjoj akciji sarajevske policije "Šakal" protiv trgovine narkoticima.
Kako saznajemo, uhapšeni su Kemal Bukva rođen 1988., Kemal Mrnđić rođen 1984., Jasmin Kaljić rođen 1970. i Zoran Buhać rođen 1985.

Terete se za krivično djelo "Organizovani kriminal u vezi s neovlaštenim prometom droge" te su zadržani u prostorijama za zadržavanjem uhapšenih.

Iz sarajevske policije ranije su saopćili da su pretreseni i objekti i vozila osumnjičenih. Tom prilikom je oduzeta materija koja asocira na kokain i marihuanu, više mobitela i veća količina novca.

Pod nadzorom postupajućeg tužitelja Tužilaštva Bosne i Hercegovini nastavlja se istraga na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenih krivičnih djela, kao i kriminalističkoj obradi osumnjičenih osoba.

Akcija "Šakal" je rezultat zajedničkih aktivnosti Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i Uprave za organizovani i teški kriminal MUP-a Republike Srpske, a pod nadzorom državnog tužilaštva. Naglašeno je da je riječ o otkrivanju i dokumentovanju organizovane kriminalne grupe, koja je djelovala na području Kantona Sarajevo i Istočnog Sarajeva.