Komentari (49)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vozače romobila treba zabraniti
misliš na kompanije koje rentaju?
Da li je romobil udario vozilo ili obratno.
Ovo s romobilima izmice vise kontroli.Treba polagati testove ili obaveznu granicu od 18 godina.
samomi iz da plaćaju registraciju osiguranje i obiljezit da nose markere da imaju kacige rukavice. .. mislim da nakon toga romobiliste mogao na prste jedne ruke prebrojati
Nikad ne siđu sa romobila preko pješačkog, stanem i buljim ko kreten jer se stvore u sekundi.
Većeg zla od ti romobila nema, pod hitno zabraniti!
To onda vazi i za automobile, posto oni prave 1.2 miliona smrtnih nesreca godisnje a romobili 2-42 maximalno. Treba zabraniti vozace koji ne znaju upravljati i koji koriste takve male romobile od 350W na glavnoj cesti.
Vozaci bicikla i romobila moraju imati vozacku dozvolu ako ce se kretati pa saobracajnoj traci. Mada ni to nece uozbiljiti ljude
Treba zabraniti romobile ispod 1000W da se uopste krecu po glavnim cestama, samo po biciklistickim i po prosirenim trotoarima. Ovi jaci koji imaju snagu ko neki 50cc i neko ko zna upravljati da uz vozacku naravno zbog poznavanja propisa.
Da nije Sulju Cesku zvekno?
kazna 100 KM za ove na romobilu koji preko pjesackog ne silaze s romobila!
Dikle vise ove kamikaze s romobilima, njih hitno kaznjavati
Kao vozač romobila kažem da nam pod HITNO treba zakonsko rješenje u kojem će jasno stajati KO, GDJE I KAKO smije upravljati romobilom.
Da. Ne mogu se porediti romobili od 350W sa hyper-scooterom od 2400W. Nema smisla.
GOSPODO IZ VLADE KANTONA,GOSPODO IZ MINISTARSTVA UNUTRASNJI POSLOVA,PODHITNO NAPRAVITE ZAKON ZA UPOTREBU I VOZNJU ROMOBILA,,ROMOBIL JE DOKAZANO RIZICNO I KRITICNO PREVOZNO SREDSTVO KOJE MOZE IZAZVATI NESRECU SA MOBNIM POSLJEDICAMA,, VOZE GA DJECA MALOLJETNA I NOS POVRH TOGA VOZE I DJECU NA NNIMA..OZBILJAN PROBLE. KOJI UGROZAVA BEZBJEDNOST PJESAKA I VOZILA..
Gledam prije dva dana đaci u školu idu sa romobilima.
Pa ako djeca i oni bez vozačke mogu voziti romobil po gradskim saobraćajnicama dajte onda i nama sa B vozačkom da vozimo motocikle i kamione. Na isto dođe.
Ima li snimka da malo gustiram.
Zabraniti ove kamikaze po cestama
Kriv vozac romobila..Jasmin Mujezinovic Cale pripadnik vehabijskog pokreta
vehbiaj iz teretane
Kako te nije stid tako napisati, ne poznaješ momka uopće lično. Vehabijski pokret ne postoji, edukuj se pod hitno i ne piši gluposti.
A ili B polozeno i registracija. Sedmicno po 2 osobe stradaju.
Ma treba biti specijalna kategorija za romobile, slicno za AM ali uz praksu voznje zbog nestabilnosti romobila.
Sijeku ga romobili, ne znaju znakove balavurdija i razni.... Bujrum polagat vozacki pa vozaj romobil ulicom.