Udruženje "Novi Centar"
42

Sarajevo: Stanari Ciglana traže da se naselje "pokrije" kamerama zbog učestalog obijanja vozila

Dž. P.
Foto: Facebook/Udruženje "Novi Centar"
Foto: Facebook/Udruženje "Novi Centar"
Građani sarajevskog naselja Ciglane osnovali su udruženje "Novi Centar" čiji je cilj unapređenje uslova življenja stanovnika ovog naselja, a svemu je prethodilo učestalo obijanje privatnih vozila.

"Ovim putem želimo da ukažemo na negativna dešavanja u našem naselju koja se posljednjih dana/noći ogledaju u svakodnevnom oštećivanju parkiranih automobila sa vjerovatnim ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi - o čemu vjerovatno svjedoče i policijski službenici, a slike istih dešavanja proslijeđenih od strane naših sugrađana", navode iz Udruženja "Novi Centar".

Ova dešavanja su učestala posljednjih dana, te svako jutro svjedočimo istima, čime se među nama, stanovnicima naselja Ciglane, stvara osjećaj nesigurnosti, naveli su oni.

"Ovim putem želimo predložiti/zatražiti da se što hitnije naše naselje 'pokrije' kamerama te time doprinese prevenciji ovakvih i sličnih dešavanja. Naše Udruženje će se u narednom periodu aktivno angažovati na ovom pitanju te ćemo u tom smislu uputiti odgovarajuće prijedloge rješenja te se nadamo da u saradnji Općine Centar i MUP-a Kantona Sarajevo ovo pitanje možemo riješiti u najkraćem roku", zaključuju iz Udruženja.