Slučaj iz Zenice
330

SIPA o Kasumovićevoj prijavi: Obavili smo provjere, lažni su navodi iz prijave protiv humanitarne organizacije

E. M.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Navodi koje je Agenciji za istrage i zaštitu u BiH (SIPA) uputio gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović o radu humanitarne organizacije "One nation" u zeničkom mjestu Starina kod Zenice, su lažni, potvrđeno je za Klix.ba iz SIPA-e.
Nakon što je Kasumović optužio SDA da je dijelila predizborne pakete, a nedugo nakon toga i demantovan od volontera, otišao je korak dalje. Na jednom od predizbornih skupova Kasumović je kazao da da je tražio od SIPA-e da provjeri navode organizacije "One Nation".

"Može neko te pakete, pa vas potrovat'.. Može neko ned'o Bog oružje dijelio... u 12, 11 navečer, da se nešto tajno dijeli u selu.. ljudi nisu 90-te godine. Mi imamo svoje Oružane snage...", između ostalog je kazao Kasumović.

Sve ovo je bio okidač da pripadnici Agencije za istrage i zaštitu u BiH ekspresno djeluju i već jučer posjete Gradsku upravu Zenica gdje su se zadržali nekoliko sati provjeravajući navode.

Za Klix.ba je iz SIPA-e potvrđeno da su njihovi pripadnici jučer boravili u Gradskoj upravi Zenica te da je nakon obavljene istrage utvrđeno da se radi o lažnim navodima iz prijave koju je Kasumović uputio.

Tako je podjela humanitarne pomoći, koja se svakog mjeseca dijeli u određenim mjesnim zajednicama, došla i do SIPA-e kao informacija o sumnjivim radovima.

Danas u toku dana u policijskim stanicama izjave su dali i volonteri One Nationa, a na kraju je ustanovljeno da su svi drugi navodi osim podjele humanitarne pomoći - lažni.