Mjesto Babajići
31

Teška saobraćajna nesreća kod Kalesije: Jedna osoba poginula u sudaru autobusa i automobila

A. K.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Jedna osoba je smrtno stradała u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila u mjestu Babajići nadomak Kalesije, potvrđeno je iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK.

Na dijelu magistralnog puta M4, u mjestu Babajići, općina Kalesija danas oko 14:50 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo i autobus.

"U ovoj saobraćajnoj nesreći jedna osoba koja se nalazila u putničkom motornom vozilu je smrtno stradala, a čiju smrt je na licu mjesta konstatovao ljekar Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija, dok je druga osoba takođe iz putničkog motornog vozila prevezena u UKC Tuzla", kazali su iz Uprave policije MUP-a TK.

Foto: N. K./Klix.ba
Foto: N. K./Klix.ba

Potrebne mjere i radnje poduzimaju policijski službenici Policijske stanice Kalesija i Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Kalesija.

O svemu je obavješten kantonalni tužilac koji će zajedno sa uviđajnom ekipom izvršiti uviđaj na mjestu događaja. Saobraćaj je na ovoj dionici magistralnog puta u potpunosti obustavljen i isti se preusmjerava alternativnim pravcima.