Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
jutros na bht1 neki "stručnjak" Ibrahimović govori kako javnost poziva na linč ovih maloljetnika koji salju dojave o bombama. Druže, dojava o bombi je teroristički akt i to se tako treba tretirati zakonski. To što ima 14godina ne znači da nije toga svjestan, a ako vidi da mu je vršnjak završio na godinu u zatvoru, 100 % neće pomisliti da uradi isto. Ovako bezveze samo trošite resurse, pronađi -daj psihologu, pusti.
Samo visoke kazne i to je to. I zatvor i novcana kazna pa neka bjeze sa casa kad im je test kao sto smo mi nekad radili.
Neka tuzilastvo objavi za sta se terete i koliko to minimum godina u domu za delikvente nosi i koja minimalna novcana kazna... jer se ovi novi sad medjusobno takmice iz zezancije
To su djeca. Da znaju razmisljati svojom glavom ne bi im trebao staratelj. Sudija treba uslovno kazniti na godinu,dvije i ako ponovi djelo onda zatvoriti,al Ne. Kod nas je sve nakaradno.
Zakon je takav da ako si star 17 godina i 11 mjeseci ne mozes u zatvor, a za 18. rodjendan ako kriminalno djelo pocinis ides u zatvor isto kao i pocinilac od 35. Ispravite me ako grijesim. Odgovornost treba sizati postepeno. Ja bih te maloljetnike tjerao da rade fizicki posao da isplate to. Ne vjerujem da ce ih psiholog promijeniti.
Podržavam malu raju i njihovu graju da sjede u školi.
kad porastu uhljebit ce ih u osa...
Ne puštajte ih sljedeče tri gdine I dajte im četkicu za zube da čiste hale svaki dan
Je li istina da neki odrasli likovi naplacuju ovoj djecurliji za dojavljivanja - da "trguju" s njima na nekim grupama tj. chat aplikacijama?
roditelje po 100000KM kazniti
@GLA2 Problem je sto ima djece koja iskoristavaju dobrotu i slabost svojih roditelja pa rade sta hoce dok su im oni zivi. Ja bih radije da oni rade neki tezak fizicki posao da isplate manju kaznu ali da je preko njihovih ledja. Ako ti je 16 godina trebalo bi da si dovoljno svjestan opasnosti ovakvih stvari.
Da je na početku ovako rađeno, sada ne bi bilo toliko tih poziva. Radimo uvjek pasivno, nikad proaktivno, na žalost.
Sve u zatvor minimalno godinu dana. Od roditelja-staratelja dobro novčano naplatit