"Šakal"
0

U akciji sarajevske policije oduzeti narkotici i uhapšene četiri osobe

Klix.ba
Fotografija je ilustrativnog karaktera (Foto: I. Š./Klix.ba)
Fotografija je ilustrativnog karaktera (Foto: I. Š./Klix.ba)
Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopćili su detalje današnje akcije "Šakal" protiv trgovine narkoticima. Između ostalog, potvrđeno je da su uhapšene četiri osobe.
Glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić je istakao da je akcija provedena "u okviru strateškog opredjeljenja Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, a po naredbi Suda Bosne i Hercegovine te u saradnji i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine".

Izvršeni su pretresi objekata i vozila osumnjičenih osoba te su pronađeni privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s krivičnim djelima, među kojima su određena količina materije koja asocira na kokain i marihuanu, više mobitela i veća količina novca.

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo "Organizovani kriminal u vezi s Neovlaštenim prometom droge", kako saznajemo, uhapšeni su:

  • Kemal Bukva rođen 1988.;

  • Kemal Mrnđić rođen 1984.;

  • Jasmin Kaljić rođen 1970.;

  • Zoran Buhać rođen 1985.

Osumnjičene osobe su smještene u prostorije za zadržavanje uhapšenih.

Pod nadzorom postupajućeg tužitelja Tužilaštva Bosne i Hercegovini nastavlja se istraga na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenih krivičnih djela, kao i kriminalističkoj obradi osumnjičenih osoba, saopćio je Hadžiabdić.

Akcija "Šakal" je rezultat zajedničkih aktivnosti Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i Uprave za organizovani i teški kriminal MUP-a Republike Srpske, a pod nadzorom državnog tužilaštva. Naglašeno je da je riječ o otkrivanju i dokumentovanju organizovane kriminalne grupe koja je djelovala na području Kantona Sarajevo i Istočnog Sarajeva.