Preminula usljed povreda
214

Vozač koji je usmrtio Lejlu Suljić prije dvije godine još je na slobodi, porodica je očajna

A. Ku.
Fotografija sa mjesta nesreće 3. jula 2022. godine (Foto: Klix.ba)
Fotografija sa mjesta nesreće 3. jula 2022. godine (Foto: Klix.ba)
Haris Frelih, koji je 2022. godine automobilom na pješačkom prijelazu udario Lejlu Suljić koja je preminula usljed povreda koje je zadobila, došao je u fokus javnosti nakon zločina koji je počinio njegov prijatelj Mirza Duran.
Dvije godine je ispod radara prolazila činjenica da se vozač koji je skrivio smrt djevojke na pješačkom prijelazu nalazi na slobodi.
Mirza Duran i Haris Frelih, objava na Facebooku iz 2016. godine
Mirza Duran i Haris Frelih, objava na Facebooku iz 2016. godine

Fatima Suljić je prije dvije godine izgubila kćerku Lejlu Suljić (20) koju je na Ilidži, 3. jula 2022. godine, automobilom usmrtio Haris Frelih, a prije osam dana je ostala i bez sina Amara (29) koji se, kako nam kaže, razbolio tugujući za sestrom.

U razgovoru za Klix.ba Fatima, majka Lejle i Amara, nam govori da je najviše boli saznanje da je već dvije godine osoba koja je kriva za smrt njene kćerke na slobodi.

Kroz suze nam govori da Amar nije mogao izdržati nepravdu koja im je nanesena. Na drugu godišnjicu Lejline smrti je trebalo biti održano ročište.

Dva dana nakon toga je Amaru pozlilo, dijagnosticirana mu je upala gušterače te je, kako je rečeno porodici, od toga preminuo.

"Trećeg jula je trebalo biti ročište, Amar i ja smo otišli. Odgođeno je jer sudski vještak nije mogao da prisustvuje. Tog dana smo na Ilidži obilježavali godišnjicu njenog stradanja. Petog jula mi je Amara zabolio stomak i odvela ga je Hitna pomoć", govori nam Fatima.

Kaže nam da se Frelih, tu noć kada je udario Lejlu automobilom, izjasnio da je kriv. Bitno je naglasiti da je Lejlu udario na pješačkom prijelazu vozeći brzinom većom od dozvoljene. Kako nam je potvrđeno, nije bio u alkoholiziranom stanju.

Međutim, kasnije je promijenio iskaz te sada tvrdi kako nije kriv.

Freliha zastupa Omar Mehmedbašić kojeg smo pozvali, ali nam je kazao kako trenutno ne može komentarisati ovaj slučaj.

Duran je trenutno u KPZ-u Zenica, dok Frelih na slobodi čeka održavanje novog ročišta.

Podsjetimo, Lejla je nakon nesreće prevezena na KCUS te je bila u komi skoro tri mjeseca usljed zadobijenih povreda nakon čega je preminula.