Oglasilo se tužilaštvo
56

Žena iz Gradačca ubijena željeznom šipkom i betonskim blokom

A. K.
Mjesto događaja
Mjesto događaja
Tridesettrogodišnji M.S. iz Gradačca osumnjičen je za ubistvo 74-godišnje H.H., a kako su potvrdili iz Tužilaštva TK, zločin je počinio najvjerovatnije željeznom šipkom i betonskim blokom.
U gradačačkom naselju Požarike sinoć je ubijena 74-godišnja H.H., a za to krivično djelo je osumnjičen 33-godišnji M.S. koji je nedugo poslije toga i uhapšen. Uviđaj je na mjestu događaja obavio dežurni tužilac u saradnji sa istražiteljima Uprave policije MUP-a TK, dok je osumnjičeni za ubistvo prošao kroz kriminalističku obradu.

"M.H (33) iz Gradačca koji je lišen slobode je osumnjičen da je najvjerovatnije koristeći željeznu šipku i betonski blok nanio povrede u predjelu glave starijoj ženi, H.H (74) iz Gradačca te je od posljedica povređivanja žena preminula", kazao je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Tužilac je izdao naredbu za obdukciju tijela preminule te naredbu za vađenje krvi i urina od osumnjičene osobe.

"U toku su sve potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se vezuju za događaj", dodao je Arnautović.

Nakon kriminalističke obrade MUP TK će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu osumnjičenog predati u nadležnost tužilaštva na dalje postupanje.