Komentari (70)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Samo su naši pametnjakovici donijeli zakon o vožnji romobil glavnom ulicom.... Bravo idioti 👏👏👏👏👏
U SWE isti takav zakon, ili po biciklistickoj ili po cesti. Zabranjeno po trotoarima, zabranjeno biti dvoje na romobilu
Koliko imaš biciklisticki staza u swe?? Ja kada vidim maloljetnika na romobilu ispred mene meni nije dobro.. Sta mislis dal maloljetna lica poznaju saobraćajne propise i ko će njega kazniti ako ne vozi metar od trotoara? Treba neko glavom platiti pa da vidimo koliko je to glup zakon...
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Otvaram peticiju da se ovi romobili ukinu kod nas skroz!! Niti ga vidiš, niti ga čuješ, ide prema tebi i juri 40 kmh... strašno!
Samo zakonom rijesiti da se vozi po biciklistickim stazama i određena mjesta za parking..
Kada u skoroj buducnosti vecina predje na elektricne automobile ti opet otvori peticiju jer se ni ona ne cuju (a ni ne vide isto kao romobil)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
prije neko vece umalo na pravdi boga na zelenom ne ubih autom jednog..ni pogledao nije
Za pocetak im treba ugraditi sirenu.Ja nisam do sad cuo da je neko sa romobilom upozorio svirno.Da pjesak(djete)pola metra promjeni pravac kretanja bez pazn je,stvara sansu da ga romobil udari.
U Norveskoj skoro pa nema ulice brez biciklisticke staze, a i o njihov mentalitet ponasanja je barem nekih 30 godina napredniji od balkanoida.
Tajna uspjeha je sto zakone ne donose polumozgici
e sto bi ga ti mogla voziti na takvim stiklama...
Niste jos napisali da je zabranjeno za one ispod 12 godina..
Zasto nase vlasti ne prepisu pozitivne prakse iz drugih drzava? Ili mozda misle da su pametniji??? Bit çe da i tu ima nekakav tal ko moze a ko ne moze iznajmljivati romobile…
Moraju se prvo dogovoriti o konstutivnim bojama romobila što se neće dogoditi nikad pa moramo ćekati da visoki predstavnik nametne zakon.
romobil jeste novotarija i kako to obicno biva dio ljudi ne prihvata primjene u zivotu. romobil je tu i samo treba popuniti vakum u propisima koji regulisu njihovu upotrebu. znate li da su neki u americi tvrdili da je opasno koristiti vozove jer ce zbog velike brzine od 40 km/h biti isisan zrak iz vagona.
Ne mozes porediti njihovu kulturu sa nasom opstom nekulturom
Hahaha nikad kod nas reda nece biti
Ovi romobili su prava stvar lijepo je vidjeti kako narod vozi ovo i brze i lakse se stize na odrediste neg s autom. Ja kako sam ga kupio auto palim jednom sedmicno samo ko ce placat gorivo preko 3 marke 😄
Tajna uspjeha je u zakonima i kaznama
vala ste se mogli potruditi oko prevoda clanka. ovdje se radi o najmu romobila a ne prodaji. elem, beebee app zahtjeva da slikas romobil nakon parkiranja. nisam siguran u koju svrhu se koristi fotografija. binbin nisam jos probao.
pa kod nas ne mogu donjet zakon da ne bude u sarajevu tehnicki 91 a u istocnom 60
kad vidim romobil muka mi
vjerovatno do podne mrzis sebe a od podne citav svijet...garant je i tebe vidjeti uzitak za oci...