Predstavljen projekt
94

Grad Sarajevo najavio rekonstrukciju puta koji će spajati Trebević i Jarčedole

A. B.
Revitalizacijom Trebevićke žičare predviđeno je mnoštvo sadržaja na sarajevskoj planini Trebević, a u sklopu toga Grad Sarajevo je predstavio i novi projekt rekonstrukcije puta koji će spajati ova "pluća grada" sa starogradskim naseljem Jarčedoli.

Naime, u videu je prikazano područje Trebevića i Jarčedola kao i planirana trasa puta koja bi uz potrebnu rekonstrukciju bila duga oko 3,36 kilometara.

Dakle, planirana trasa bi počela od magistralnog puta Sarajevo-Trebević i prolazila između Bob staze i Opservatorija te okružila područje Vidikovca i žičare sve do naselja Jarčedoli.

Prema videoprikazu, put između Trebevića i Jarčedola bi trebao omogućiti građanima da dođu do jednog od najpopularnijih sarajevskih izletišta te da uz putovanje obiđu i ostale sadržaje koji se nalaze na ovoj planini.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je na Facebook profilu istakao da je ovim projektom napravljena osnovna konekcija Trebevića i Jarčedola.

"Izgradnja puta do omiljenog sarajevskog izletišta i najvećeg gradskog parka prirode, bio bi nastavak velikog investicionog ciklusa kojim oživljavamo sve njegove potencijale", napisao je Skaka.