Zagreb
0

Hebrang: Zabijen je posljednji čavao u lijes HDZ-a kandidaturom Primorca za predsjednika

D. Be.
Andrija Hebrang, istaknuti član HDZ-a i višestruki ministar u hrvatskim vladama, izrazio je svoje nezadovoljstvo odlukom stranke da podrži Dragana Primorca kao kandidata za predsjednika Hrvatske te je napustio HDZ.

"Jučerašnjom odlukom stranke o podršci Draganu Primorcu kao kandidatu za predsjednika RH zabili ste posljednji čavao u lijes HDZ-a, a ja ne mislim umirati s njim. Taj čovjek je najnegativnije što je hodilo našom Hrvatskom", naveo je.

Hebrang je optužio Primorca za političke manipulacije unutar stranke, navodeći da je Primorac sudjelovao u unutarstranačkim izborima kako bi ga eliminirao te da su iza te odluke stajale "mračne snage" koje i danas razaraju stranku i državu.

"Kao član naše stranke, natjecao se protiv mene kao jedinog službenog kandidata da bi me eliminirao. Kada je izgubio, preporučio je članstvu da glasuju za Josipovića, našeg direktnog političkog protivnika", dodao je Hebrang.

Hebrang je također istaknuo da je Primorac napustio Hrvatsku prije nego što su započeli sukobi tokom Domovinskog rata, optuživši ga za kukavičluk i kršenje liječničke zakletve.

"Sa strankom smo u ratu bili višekratno pred životnim opasnostima, ali ne i taj Primorac. Napustio je državu prije prvog srpskog agresorskog plotuna i vratio se nakon Oluje! Iako su svi liječnici imali radnu mobilizaciju, kukavički je pobjegao i ostavio svoj narod na cjedilu prekršivši i liječničku zakletvu," rekao je Hebrang.