Crveni križ organizuje akciju prikupljanja kurbanskog mesa za Centralnu kuhinju
U Centralnoj kuhinji za građane Kantona Sarajevo priprema se blizu 1.000 obroka dnevno i distribuira na 17 lokacija na području Kantona Sarajevo.
U toku Bajrama, kurbani se mogu predati u Centralnu kuhinju u ulici Braće Begić br. 11 (Koševsko brdo) 28. juna od 10 do 18 sati i 29 juna u istom terminu.
"Najljubaznije molimo građane da prilikom nabavke i vjerskog obrednog klanja životinja uoči Kurban-bajrama vode računa o zdravstvenom stanju životinja", navode iz Crvenog križa.
Posebno su naglasili da će se u Centralnoj kuhinji primati samo kurbansko meso koje ima dokument o izvršenom veterinarskom pregledu mesa.
Prikupljeno kurbansko meso koristit će se za pripremu obroka za korisnike Centralne kuhinje.
Kontakt telefoni: 033-201-218, 062-969-989 i 061-476-928.