Komentari (411)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U Bosni žive Bošnjaci:pravoslavne, katuličke, muhamedanske vjere. Načertanija. Do prve polovine 19 vijeka, nećeš naći hrvate i srbe u Bosni. Tek od polovine 19 širenje nacionalizma iz Srbije pa iz Hrvatske ubjeđuje, crkveno, neuko pučanstvo BOSANSKO, da oni nisu Bošnjaci već , Hrvati ili Srbi!
nakon 10 se izvinjava , nakon pritiska javnosti ! kako god Mrš ako ti budes Dogradonacelnica Za Nasu Stranku je to Kraj sto sam glasao za vas Glasao sam !
A budale što se izvinjava,a što je pogrešno rekla?
U pravi je zena.
Žena dođe u žižu javnosti ni kriva ni dužna. A ti moj Bošnjo glasaj za sdp, nadu stranku, nip i dr.
Ima dosta ljudi koji su uvjereni da je naziv Bošnjak novotarija i da se taj naziv nije nikad koristio ili se koristio možda u srednjem vijeku. Ali samo da su pročitali barem neke knjige od Zuke Džumhura ili Maka Dizdara koje su pisane 60ih godina prošlog vijeka, znali bi da se taj naziv kontinuirano koristi već vjekovima.
Malo se izvinjujes, malo opet napadas
Ti ivana kada bi sad promijenila ime u Ismeta Maric ni jedan Bosnjak ti nista ne vjeruje ti nisi samo sebe politicki unistila nego Nasu Stranku a i cetvorku ako ne raskinu suradnju sa Nasom Strankom Izvinjenje niko ne prihvata ni jedan Bosnjak
Ko razumije engleski i poznaje situaciju tada o danas, razumije da nisi ništa loše mislila, a to što ti je grad postao to što je , nemaš se šta izvinjavati i zavaravati ,već čuvaj zdravlje i razmisli o selidbi.
Ivana hvala ti što si zabetonirala Našu( NJihovu) stranku u septičkoj jami, za jedno sa komplet četvorkom koja te podržava.
Ako kazete da su se "muslimani" poceli od 1993 godine izjasnjavati kao Bosnjaci, onda i dalje (izmedju redova) tvrdite da su Bosnjaci izmisljeni??? Sta su Bosnjaci bili prije dolaska Turaka? Sta je po vama bio Kulin Ban? Srbin ili Hrvat ili Bosnjak? Ako je neko poceo da se izjasnjava kao Bosnjak1993, kao sto vi tvrdite, onda je to smisljen naziv za nesto sto do tada nije postojalo...Zar nije tako. Zasto mislite da smo svi glupi i da ne znamo da razmisljamo?
Vuk dlaku mjenja, cud nikad...Gdje je onaj papak iz Tuzle sto ..mene kritikuje Javi se Sefu.
Ja sam Bošnjak. Poštovana Ivana mnogo sreće i zdravlja vam želim. One godine, kada se vršio popis stanovništva, kažem ja svom komšiji, eto komšija(sda-ac) sa više stranačkih kartica, sad smo svi Bošnjaci, valjda dobijem i ja posao(nisam sda), već sam 25 god nezaposlen(uz par mjeseci staža),zapošljavaju se podobni, toliko o bošnjaštvu. Ogadilo mi se Bakirovo bošnjaštvo
Ne za jos pola Bosne jesu li muslimani ili bosnjaci Kad budu izbori nastampaju im letke na kojima stoji Vjera-musliman Nacija-bosnjak Jezik-bosanski To stoji po stolovima kafana i kladionica Nema se tu ko zasto ljutiti Ko god je sluzio vojsku u bivsoj Jugi nek otvori vojnu knjizicu i nek procita sta pise u rubrici "narodnost" Opcije su bile hrvst,srbin,jugosloven i ostali Termin bošnjak je postojao jedino kao prezime
Izvinjenje ili ne, ova zenska ne moze biti dogradonacelnica glavnog grada Bosne i Hercegovine. Kraj price. Nadam se da ce opozicija to uvidjeti i da je nece podrzati jer ce sigurno izgubiti glasace
U njenoj izjavi se ne radi o nepromišljenoj izjavi, o grešci koju je napravila i koja se može desiti svakome. Radi se o uvredi, a to je nesto drugo i ne moze se pravdati time da je ona na tom nastupu bila nepremisljena i da joj oprostimo. Uvrijedila je vecinski narod grada u kojem ona zeli biti dogradonacelnica i za to treba da snosi posljedice i ona i oni koji je brane. Ovo izvinjenje i nije izvinjenje nego izgovor.
U okolnostima kada se pravoslavni bošnjaci izjašnjaju kao srbi, katolički kao hrvati islamskim bosnjacima nije preostalo/nije dozvoljeno fa se izjašnjavaju kao srbi hrvati ili muslimani sa velikim “M“. Medjutim doslo je vrijeme da se svi mogu vratiti onome sto jesu. To su prvo za sada prvo učinili islamski bošnjaci ili Muslimani jer jer su zbog posebne religije najmanje pod uticajem srbije i hrvatske.
"Islamski Bosnjaci!?? Bosnjaci su postojali i prije dolaska Turaka i islama! Sta je bio Kulin Ban? Ko su bili stanovnici srednjovjekovne Bosne?
Stari Bošnjaci, Ramljaci, Bunjevci( s Bune), Posavci... uglavnom nose to i prezime te se i uglavnom izjašnjavaju kao Hrvati katolici, govore uglavnom književnim Hrvatskim jezikom i kroz stoljeća su uglavnom baštinili - čuvali staru bosansku i hercegovačku kulturu.