Posjeta Konjicu
437

Konaković: Dodik ide na sud, šuti, sankcionisani su svi u RS-u i "gube od države 3:0"

M. G.
Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković posjetio je jučer Hercegovačko-neretvanski kanton i i kompaniju namjenske industrije IGMAN d.d. Konjic.

Riječ je o prvoj zvaničnoj posjeti ministra vanjskih poslova kompaniji koja je lider u proizvodnji malokalibarske municije sa 1.430 zaposlenih i godišnjim prihodima od oko 160 miliona KM.

Najavio je da će u punom kapacitetu koristiti svoje nadležnosti kako bi, kroz angažiraniji diplomatski pristup, kompaniji od državnog interesa olakšavali poslovanje na ciljanim tržištima. U svom obraćanju, Konaković je komentarisao i poteze predsjednika RS-a Milorada Dodika

"Ustavni sud je zaštićen, državna imovina također, bolje danas stoji država nego prije godinu dana barem tri puta. Dodik ide na sud, šuti, sankcionirani su svi u RS-u. Amerikanci su mu dali priliku, i ja sam išao u Banja Luku, ali kada je prešao liniju, mi smo se odmakli. Dodik se polako zakopava u rupu. Oni gube od države 3:0, svi oni koji je ne vole, jer institucije štite državu", rekao je Konaković.