Obračun s oponentima
1.1k

Oglasio se Konaković o danu RS-a i podsjetio kako su Izetbegović i Komšić ranije govorili o tom datumu

M. G.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković iskoristio je današnje obilježavanje neustavnog "Dana RS-a" za još jedan obračun sa političkim oponentima u liku predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, DF-a Željka Komšića i nekih drugih.

Konaković je rekao, misleći na političke oponente, da su "sve važne teme koristili samo za skupljanje jeftinih političkih poena".

"Od izbora do izbora, po potrebi. Računaju da naš narod kratko pamti. Neprijatelj svih njihovih laži i svjedok licemjerja zove se Google. Mi svoj stav o važnim temama nikad nismo mijenjali, nismo skupljali jeftine poene niti njime trgovali. Nikad ni nećemo. Kako su o 9. januaru govorili Komšić i Izetbegović, kako je Podžić normalnim smatrao odlazak na proslavu, a kako Cikotić zbog obaveza nije stigao, pogledajte na slikama", naveo je Komšić na Facebooku.

Interesantno je, dodaje Konaković, kako je Huremović, inače danas savjetnik za medije predsjednika SDA, kritikovao takve stavove svog šefa.

"Interesantna je i priča o preustroju BiH pod patronatom Bisere Turković i njenog 'Centra za sigurnosne studije' , priča o tri republike i tri glavna grada. Ti ljudi su danas lideri svih procesa, sataniziraju i izdajnicima nazivaju sve koji im se nađu na putu. Ne pamti naš narod kratko, a i medijski arhivi su dostupni", zaključio je on.

Ipak, trebalo bi napomenuti da ovakav vid obilježavanja ovog neustavnog praznik,a kakav je upriličen danas, ne datira baš toliko daleko u prošlost.

Činjenice su da se ovom datumu prije 2015.-16. godine nije pridavala tolika pažnja ni u manjem bh. entitetu, a o paradiranju policije i oklopnih vozila nije bilo ni pomisli.

Istina, održavale su se "svečane" akademije u pojedinim gradovima u RS-u , polagali vijenci, ali parada sve do tih godina nije bilo, a i tada su paradirali vatrogasci, medicinari i tek pokoji policajac.