Dugo oklijevao
0

Aleksandar Vučić bi večeras trebao saopćiti odluku: Hoće li reći 'ne' Putinu?

A. L.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić večeras bi trebao saopćiti dugo očekivanu odluku, a tiče se odgovora predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu na poziv na samit BRICS-a u Kazanju.
Vučić je jučer prvi put poslije više od dvije godine telefonski razgovarao s ruskim predsjednikom Putinom, ali nije dao mnogo informacija u javnost o detaljima razgovora.

Vučić je objavio da građanke i građani Srbije ne moraju da strahuju za gas ni ove zime, a da će neka zaostala dugovanja iz prethodnih godina biti rješena.

Između ostalog, Vučić je rekao i da je s Putinom razgovarao o "važnim političkim pitanjima" i da će o tome govoriti 21. oktobra (danas) navečer na RTS-u.

Smatra se da će upravo u tom televizijskom gostovanju saopćiti da li je prihvatio poziv predsjednika Rusije Putina za odlazak na samit BRICS-a u Kazanj.

Podsjetimo, on je poziv dobio još u septembru preko Aleksandra Vulina, ali nikada ga nije prihvatio ni odbio. Ranije je rekao da mu u to vrijeme dolaze "važni gosti" i da će odluku saopćiti 15. ili 16. oktobra. Poslije je to prolongirao za 20. ili 21. oktobar.

Dakle, večeras je posljednji Vučićev rok da kaže 'da' ili 'ne' Putinu s obzirom na to da samit BRICS-a počinje sutra.