HDZ-ov skup u Šibeniku
39

Gordan Grlić Radman održao je govor koji se teško može opisati riječima: Predmet je ismijavanja na internetu

V. K.
Gordan Grlić Radman (Foto: Goran Stanzl/Pixsell)
Gordan Grlić Radman (Foto: Goran Stanzl/Pixsell)
Ministar vanjskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman proteklog vikenda sudjelovao je na HDZ-ovom skupu u Šibeniku, a njegov govor vrlo brzo se proširio društvenim mrežama.

Naime, brojni korisnici društvenih mreža objavili su videosnimak Radmanovog govora koji se teško može objasniti riječima.

Hrvatski šef diplomatije imao je poteškoće s gotovo svakom izgovorenom rečenicom, a u jednom dijelu govora uspio je na neki način opovrgnuti sam sebe.

"Kažu da se jutro pozna... da je bolje krenuti od jutra jer ovaj po večeri. Tako je. Međutim po večeri se dan pozna. Moramo zasukati rak.. rukave. Moramo se dobro oznojiti, jer jedino na taj način možemo učiniti nešto. Moramo biti hrabri, moramo biti mudri. Ne možemo biti hrabri, jer hrabrost može biti ludost, a mudrost nije dovoljno sjediti pod šljivom i misliti o filozofiji. Jer, biti u sigurnoj zoni ne dobivaš ništa, ali gubiš puno. Prema tome, ujediniti hrabrost i mudrost", doslovno je rekao Grlić-Radman.

Njegov govor komentirali su i brojni političari, a na društvenim mrežama ga je podijelio i SDP-ov zvaničnik Jure Zubčić.

"Dame i gospodo, ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske. Lijepa naša...", napisao je Zubčić.

Grlić Radman stigao je u Sarajevo 22. oktobra gdje će održati niz sastanaka, uključujući i ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića.

Također, najavljeno je kako će Radman učestvovati i na panel raspravi koja se organizuje u okviru NATO partnerskog 360 simpozija.