Komentari (115)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bolje da kupe crne BMWove kao ministar SDAovac u Sarajevu i lezerno iz auta daju izjave
TURCINNN... pa reče bakir da pravi neke topove "za nedo Bog"🤪🤪🤪
Bakir narucio 1000 strela i 200 maceva iz Ugande
Rafale je vrhunski zrakoplov, ali nije za majušnu državicu kakva je Hrvatska. Prvo, taj zrakoplov je 50% skuplji za održavanje nego jedan F-16. Drugo, sat leta košta više, jer dvomotorci troše goriva neuporedivo više nego jednomotorci.
Francuska po prvi puta ponudila Rafale...i to Hrvatskoj. Francuzi još nikome nisu prodali rabljene Rafale, pogotovu ne one koji su se pokazali efikasnima i koji su isprobani u ratnim uvjetima, pogotovu u Libiji, gdje su jedini napadali bez pratnje i zaštite lovaca. Hrvatska bi bez razmišljanja trebala uzeti Rafale i ne propustiti ovu priliku. Sa tim avionima na Balkanu, Hrvatska je....Ludilo.
jeli kupuju polovan ili rabljen avion?
I Bosna ce da nabavi,one sto lete bez pilota, ne moraju onda da se svadjaju,ko da leit,musliman,srbin ili hrvat!!
Hrvati nemaju sta za jest ali eto bitnije je da kupe borbene avione koji im netrebaju..
Sad ce to Fadil preko Maline zavrsit i kad dode samo skoljka jbg motor se posebno kupuje.
Mi Bošnjaci se ne naoružavamo. Mi otmemo oružje neprijatelju i mlatimo ih sa njihovim oružjem. Znaju komšije iz prošlog rata
@fbUser1567760254 Istina, i ostalo ti je to u krvi, pa kradeš susjedu iz vrta kokoši i krumpire
Bošnjo kao i uvijek kaska u svemu i čudi se što ga svakih 40 godina kolju kao ovce???
Kad su Francuzi znali napraviti masinu ..vidi im auta..kupis novog i nakon 6 do 7 godina mozes ga jebhat
Izvrsno su poslovali ove godine pa si mogu priustiti i rat! Sa kakvim se ovdje kretenima zivi 👍
@WalderFrey kakav rat? Avioni su sredstvo odvracanja.
Bošnje pravite dronove i protivzračne sisteme,agresori vam se naoružavaju.
Vidim da pišemo kako je ovo prijetnja, ali ja i dalje tvrdim je da jedina garancija za BiH jaka Hrvatska. Ne zato što nas vole, vec zato sto ne žele da imaju granicu sa Srbijiom na Savi.
@Lonac napokon realan komentar
Ma to su sve globalne sile i globalni interesi mi mali i nemocni bit cemo izbrisani sa lica zemlje
Kupuju što morzau' oni su sada u natou. To vam je ko sad da imate kafic' i dođu vam oni nabildovank ćelavi tipovi i kažu '' mi ćemo obezbeđivati lokal a ti plaćaj toliko i toliko' e tako je sa ovim avionima i nato clanstvo' plaćaj da te čuvamo. Konjušare jednom vazda konjušare.
Bivsa Yuga je trebala da uđe u zajednicku proizvodnju tada su ga zvali yu supersonik, ali u osnovi je bio Dassaultov Raffal, samo bi nasa verzija bila jednomotorna. Sad se sekiraju oko ekonomije zbog korone , a koji je stepen samoubistva u ekonomskom i svakom drugom smislu nepotrebni ratovi 90-ih. A kakva je tad bila ekonomija, koji sistemi su upropasteni..
@Wirger6791 Covic je unistio giganta koji je osmislio i ciji su inzinjeri razvili bas ovaj avion u bivsoj Jugoslaviji. To im je Covic preko stele polovnjake sredio
DirektUbrain ne lupetaj, u Mostaru je bio samo proizvodni pogon, svi projekti su se radili daleko od Mostara, u Beogradu u VTI. Gigant u Mostaru je unisten jer je to odgovarala Sarajevu da sto vise hrvata ostane bez posla i da sele. Zato je gigant placai skuplju struju, tako odredili brankovic i sda.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)