Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne žele da se zna istina, nećete to nikad dobiti.
gooUser1643386 Pogrešno si shvatio. Srbija neće da objavi istinu jer je broj ubijenih Srba daleko manji nego što oni bubaju godinama. Ubijani su tu svi, Romi, Jevreji, Hrvati, Bošnjaci, Srbi iz raznih pobuda.
@gooUser1643386 Ne, ne, ne... Ne umanjujem zločin prema bilo kome ali svakako nije u redu ni uvećavati brojke i koristiti ih u političke svrhe. NDH je počinila genocid i zločine. Bilo bi zanimljivo vidjeti tačan broj ubijenih iz svih nacija. Zašto Srbija te podatke krije?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Nije mi jasno, zar Hrvati ne tvrde sve ove godine da nemaju veze sa NDH? Šta će im onda arhivska gradja? Treba im dati kopije, ako će da se edukuju, a originale dati dan pošto Rusi i Amerikanci vrate Nemcima njihove originale.
Nemogu predati informacije koje bi moglo i sluzbeno dokazati ono sto vec svako iole upucen zna a to je srpska i komunisticka mitologija o NDH
Na spomeniku u Jasenovcu je preko 80.000 imena za koje se zna (strašan zločin koji nema niti jedan argument za bilo kakvu raspravu). Srbija tvrdi da je mrtvih preko 700.000. To je ozbiljna razlika i svakako je treba dokazati.
Apsolutno se zna za imena ali ona veze sa Jasenovcom...tamo je pronadjeno 5000 ostataka za koje 70% nema naznake o nasilnoj smrti vec su u pitanju razne epidemije
Jbt gori su od srba...prošlost je prošlost, i vi u europi...pihhh
Ako budu bili dobri možda dobiju kopiju.Ako nastave da laprdaju kao što to znaju onda će biti uskraćeni za ta dokumenta.Jasenovac nije bio nikakav radni logor kao što oni pokušavaju predstaviti a broj nastradalih postoji.Žrtve su bile Romi Jevreji Srbi i kada se govori se o ukupnom broju a ne pojedinačno.Dobijanjem te arhive ne mogu menjati istoriju.
Pogrešno, mogu negirati genocid, isto onako kao što to radi republika srpska. Naziv genocidne institucije namjerno sam napisao malim slovima jer niti je ista za poštovanje, niti je poštujem.
Kopiju su vec dobili, ali oni traze orginal arhivu
Mozda da Čovic preda Vučicu ili Milanovic Dodiku?Ipak su oni sad partneri😂😂😂
Valjda su dovoljno proucili materijal,uz diplomski rad po Bosni
Ne vidim problem ako su dali Izraelu, sta nisu dali i Hrvatskoj? Ionako su samo kopije. Malo mi je smijesno kako imaju hiljade stranica iz doba NDH, a kad ih se trazi za info o nestalima na podrucju BiH i HR koje su çetnici ubijali prije 30 godina, onda nema nista. Zivi dokaz da srpskom politickom vrhu zrtve nisu jednake.
Tačno, za vlasti Srbije samo su srpske žrtve važne...
Zašto Srbija to ne želi vratiti već godinama unazad, zašto ne želi objaviti tu arhivu, zašto nitko ne smije pregledati tu arhivu? Puno pitanja, a malo odgovora
Hahahaha, pa kako bi Beograd upravljao Zagrebom i zapadno hercegovinom. Pa nisu Covic i Milanovic iz vica kaso sto jesu.
Ako im je Dodik dao gradju o Jasenovcu, zasto i ovi ne bi dali? Ali sta ce im to kad su vec sto puta uljepsali povijest i NDH. To je nesto sto se velica, sto se promovise na Blajburgu. Doduse ne moze vise - Austrijanci zabranili, ali naci ce se nacina.
Srbi i Hrvati ko fol prijatelji a mrze se od kad se znaju oni ne mrze toliko Bosance i Bosnu vise su ljubomorni na Bosance sto imaju ponos,inat i sto vole BiH pravi Bosanci su spremni za odbranu BiH u bilo koje doba ko god pokusa neki napad na BiH od ova dva naroda sto se mrze izmedju sebe
Bosnajci i pobornici BiH sjedinjuju srba i hrvate.
BiH da traži od Haga da skine zatamnjenja sa dokumenata Srbije iz haških procesa!