Komentari (99)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nema razloga da budete skuplji,Italija i spanija su 10 puta bolje i atraktivnije destinacije
Skuplja Makarska puna smeca nego Sardinija i Azurna obala
rece frajer koji je vidio italiju i spaniju na ekskurziji gdje je vecinu vremena bio pijan.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Vi se ne možete porediti sa Italijom i Španijom
Ovako, jedno selo na Majorci ili Azurnoj obali Fracuske, ima vise turista nego Hrvatska ukupno.
Pazi ovaj kaze da selo na Majorci ili Azurnoj obali ima vise turista nego Hrvatska? Hahahha znači 20 miliona godisnje? Kakav bilmez
Hrvatski otoci su van kategorije, predivni, more cisto, smjestaj prema svacijem novcaniku. Mozes iznajmiti vilu u predivnom zalivu ako imas novce. Obala je nesto drugo, u Splitu plivaju pacovi, Makarskoj smece.. Dakle sve zavisi gdje ides.
Svak svoje zna.
realno jest skupa hrvatska obala ali more im je cisto jbg,bio sam prosle godine u Makarskoj,voda biser cista,dva sata se kupas bez problema.Svaki dan sam nosio suncobran i ni jedan dan ga nisam otvarao jer sam imao prirodni hlad od borova.
Kako ti uopste pada na pamet porediti se sa Italijom i Spanijom
U pravu si, kao neutralac koji je bio u sve tri zemlje, puno je ljepshe od Italije i Spanije.
Koja agencija nudi ljetovanja da je povoljno italija ili spaniaj za dviej osobe ?
Spanija je jupiter za Hrvatsku ali po svemu. Najmanji gradovi tipa Calpe,Torevijeha su ljepsi nego Dubrovnik a da Malagu,Barcu ili Valenciu ne spominjemo na spram Splita recimo. Imas regiju Valenciu gradovi bomboni sve u jednom redu na istoj obali,Alicante,Benidorm,Calpe itd.
Haha gase ljudima klimu i pola Makarske ima ormare iz Titovog doba
samo vi dizite cijene, imate pravo. ali zapamtite, vi zivite od turista iz istocne evrope (ceska, poljska, madjarska, bivsa jugoslavija itd...) i posto zivim u ceskoj, mogu reci, da je broj ceha koji ce vam doci ove godine na more pao za 30-35 posto u odnosu na proslu. zasto sad ni cesi ne zele da dodju? pitajte se... mozete zayebati jednom turistu ali ne dva puta.
Spanija je jeftinija od Hrvatske i generalno najeftinija od danasnjih "atraktivnih" destinacija , sto se tice gdje je ljepse to je subjektivno. Italija je ubjedljivo najskuplja i ne moze se reci da je uopste bolja od Hrvatske , Spanije ili Grcke, bas naprotiv ( sto se mene tice) . Ovo govorim kao neko koji je vise puta ljetovao na sve 3-4 destinacije a ne iz zamracene sobe s tastaturom po klixu komentarisao gdje je bolje i skuplje
Isplanirao sam ljetovanje u Španjolskoj za manje novca, let je nažalost iz Zagreba, pa nije jednostavno kao sjesti u auto i za 4 sata biti na moru, ali definitivno očekujem drugačije i bolje iskustvo. Čak i da nisam uspio istu destinaciju izganjati vjerujem sa bih se prije okrenuo Albaniji ili Crnoj Gori.
Samo se cijenama možete porediti. niste uredjeni kao oni niti imate tu klijentelu. Turizam se razvio većinom na osnovu BiH turista, a sad ih cijenama pokusavaju otjerati
Dokle god ima potraznje i cijene ce biti visoke tako je u svim segmentima ne samo u turizmu
Ahahahahaha
Da znate nešto o ekonomiji shvatili bi da cijenu određuje odnos ponude i potražnje i istu ne određuje ni ante i huso. turska, egipat, albanija o kvaliteti govori cijena i dosta više pametovanja jer su nama dobre kad sirotinja ide tamo
sve dok ima zarade drzi cijene kome smeta nek sebi bazen postavi pivu otvori i nek uziva