Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Brale ako po juge ovisi od 2 dalekovoda koja se prekinut mogu i namjerno i slucajno i nenamjerno tesko nama.
Nisu znali ni Hrvati da zavise od jedne sklopke na nekom dalekovodu u Albaniji, eno ih drece po HRT1 a ide sezona odmora. Nemam dokaza ali neko nesto ispipava.
ako bude sranja oada balkan za 3dana
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ne znam, strasno je bilo. Ventilator je samo stao
Ne sekiraj se, i navikavaj bice ovoga koliko hoces.
Kada dva dalekovoda od 400kV (kilovolti) "iskoče" ili prestanu raditi, to znači da su doživjeli neku vrstu kvara ili preopterećenja te su se automatski isključili kako bi se spriječila veća šteta. To može izazvati nestanak struje u cijelom Balkanu jer smo svi umreženi..
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Trpanje pod tepih nece nikada izaci na dobro. Zasto Srbija nije ispala iz mreze? Srbija trosi vise struje nego sto proizvodi. Zato sto se na vrijeme povezala i sa Italijom pomocu podvodnog kabla preko CG. Inace taj projekat je odbila Hrvatska i BiH. Treba se razmisljati unaprijed.
Očekuje se upad Rusa
Ako proizvodimo svoju struju, i neovisni smo, cak izvozimo hrvatskoj.kako je moguce da kompletna drzava ostane bez iste i region. Jedina mogucnost logicki je da uvozimo struju. Ovo neko mora da iz bezbjednosnih odgovara, ako ima odgovor.. Znaci ko cuva cvoriste, ko cuva izvore vode?. Jeste svjesni da jedna ssimultanka od srbihe nnek pustii 3 cissterne legionele u izvor,, strujju presjece. Znaci situaciija je da glave lete u osi,sipi
Ma kako da ne,..."skup nesretnih okolnisti", jel da?! A ne pitate se kako nigdje u Srbiji nije doslo do kolapsa i "skupa nesretnih okolnosti"!? Mozda zato sto je Srbija potpuno unaprijedila i modernizovala mrežu na vrijeme, i kompletan posao zavrsili 2015te,ima skoro decenija...
Radi Putler, ne miruje...
Niko ne govori kolika je steta za privredu, a kamoli za cijelo okruzenje
Ko je Darko Kordic sa slike?
ovaj isti Dario Kordic
A šta je to bilo.
Popadao ko domine energetski sistem po svim sluga-stanima
Al kmecite bez malo struje ..Nasi preci su tako zivjeli cijeli život a to nije bilo tako davno...samo prije 100 godina
Vjesajte klime i po plastenicima
@filozof07 Narodi te tzv SFRJ je ustao 1991 godine i izvojevao slobodu!!!! To sto ti prizivas je demagogija naroda koji i ne zna sta je sloboda i koji je nastao 93 godine!!!!
Kako ono kazu, pade par kapi kise, zaba prdne u Hrvatskoj ili u Albaniji a u BiH nesta struje!!! Hahahahahaha!!!
Treba vas tuzit po ugovorima ovo se nije smijelo desiti ali proizvodnje su stale na 2 2ipo sata ko ce to nadoknadit
Narod bivše SFRJ treba ustati I zauzeti sve hidro i termoelektrane,policijske uprave,vojne kasarne i sudove,da se ovi zlikovci rastjeraju,vidite da ce i zrak i vodu rođaci našim potomcima nece nista ostati
da mogu dao bi ti 100 lajkova . nema druge na bunu ćemo opet.
Druže moj, taj narod više ne postoji