Napad blizu ambasade
188

Izraelski šef diplomatije se zahvalio Srbiji i poručio: Terorizam se ne može tolerisati

V. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ministar vanjskih poslova Izraela Yisrael Katz osvrnuo se na današnji napad u blizini Ambasade Izraela u Beogradu te je rekao kako osuđuje ovaj čin.
U objavi na X-u, Katz je naveo kako zahvaljuje Vladi Srbije na pomoći i brzom odgovoru na napad.

"Želio bih da se zahvalim Vladi Srbije i svima koji su učestvovali u brzom reagovanju na snažnoj podršci i saradnji nakon pokušaja terorističkog akta na Ambasadu Izraela danas u Beogradu, a tokom kojeg je povrijeđen stražar. Također bih želio da povrijeđenom čuvaru pošaljem želje za brz oporavak. Terorizam se ne može tolerisati", poručio je Katz.

Napad je tokom dana komentirao i ambasador Izraela u Srbiji.

"Želim da se zahvalim Milošu Jevremoviću, pripadniku Žandarmerije, koji je hrabro spriječio napad. Također, zahvaljujem ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću na razgovoru tokom kojeg sam izrazio zahvalnost za sigurnost koju moj tim i ja uživamo u Srbiji, zbog čega se svakodnevno pa i danas osjećamo sigurno. Uvjeren sam da će istraga nadležnih organa povodom ovog sramnog napada identifikovati sve odgovorne osobe. Dozvolite mi da se zahvalim i svim zvaničnicima i građanima koji nam šalju poruke podrške i nedvosmisleno osuđuju ovaj teroristički napad", rekao je ambasador Izraela.