Saslušana u tužilaštvu
71

Još jedna djevojka ispričala stravične detalje zlostavljanja u školi Mike Aleksića

Klix.ba
Mika Aleksić
Mika Aleksić
Srbijanski mediji objavili su još jednu potresnu ispovijest djevojke koja tvrdi da ju je seksualno zlostavljao scenarista i reditelj iz Beograda Miroslav Mika Aleksić. Riječ je o 20-godišnjoj polaznici njegove škole koja ga je prijavila zbog silovanja i saslušana je u tužilaštvu.

Djevojka je pristala za Blic ispričati, pod uslovom anonimnosti, kroz šta je prošla tokom devet godina provedenih u takozvanoj školi glume, a posebno tokom sedam meseci.

"Počelo je dvije sedmice nakon mog 18. rođendana. Kao da je sačekao da budem punoljetna, iako su druge djevojke bile i mlađe kada ih je napastvovao. Kada je sve to počelo, povraćala sam, smršala sam 11 kilograma. Osušila sam se. Nisam povraćala samo poslije časova, dešavalo se i u toku dana. Svaki obrok bih povratila", priča djevojka.

Kaže da se tada sve promijenilo, njeni odnosi s drugaricama, raskinula je s dečkom, povukla se u sebe, izolovala se u školi...

"Kada me je prvi put odveo u kancelariju, sjećam se da je cijeli čas pričao o ženskom samopouzdanju i fatalnim ženama. Pričao je kako žensko samopouzdanje ne postoji, kako može da ga odnese vjetar, da pukneš prstima i žena padne. Sve vrijeme me je gledao u oči. Imala sam u tom momentu nula samopouzdanja zbog njega, ali nisam tada ni bila svjesna. Gledala sam ga s divljenjem! Mislila kako on sve zna i kako sve vidi! Procijenio je i on to i odveo me u kancelariju, gdje mi je rekao da ćemo raditi na mom samopouzdanju i da će on meni pomoći. On je veoma inteligentna osoba, prepametan čovjek koji je pripremio savršen zločin", priča ova 20-godišnjakinja.

Ispričala je da je nakon onog što se desilo stalno plakala.

"Kada bi se to dogodilo, ja sam se tuširala 10 puta. Bez pretjerivanja, 10 puta. Uđem u kadu, istuširam se, izađem, pa se vratim u kadu jer moram to da sperem sa sebe. Znala sam da nije normalno da me dira neko od 66-67 godina, bilo mi je odvratno, ali i dalje nisam sumnjala da ima bilo kakve namjere koje nisu pedagoške i za moje dobro. To je taj bolesni strah da ti njega ne smiješ razočarati, nikako! Vraćala sam se na te časove, jer sam se plašila da on ne pomisli da zbog toga nisam došla. To je do te mjere išlo", kaže ova djevojka.

Silovanje se, kako tvrdi, ponavljalo skoro svakog utorka tokom sedam mjeseci, a zlostavljanje je prestalo kada je završila tzv. školu glume.

"Bio je maj, a sve je počelo u novembru. Sjedila sam u kafiću s dvije drugarice. Za stolom pored bile su dvije kolegice koje su znale da se u toj školi nešto dešava. Prišle su nam, pitale su kako idu pripreme i da li se nešto dešava u kancelariji. Kao da sam jedva čekala da me neko to pita, pukla sam, počela plakati... Onda me je kontaktirala jedna starija kolegica. Govorila mi je da nikako ne idem na posljednji čas. Ipak sam otišla, to je taj bolesni momenat, ali dogovor je bio da se pred kraja časa one pojave i spriječe ga da me odvede u kancelariju. Tako je i bilo. To je bio moj posljednji susret s Mikom. Izletjela sam niz stepenice, ispred škole, u Knez Mihailovu, i opet sam povraćala. Bilo je to olakšanje pomiješano sa strahom, jer sam se plašila da može da se nastavi, da će uspjeti doći po mene i kad više ne budem u studiju", priča polaznica škole.

Cilj joj je, kako kaže, bio da Mika više ne siluje nijednu djevojku.