Ustoličenje Joanikija
51

Krivokapić: Crna Gora se nalazi u vrlo kompleksnoj situaciji, nema ni pobjednika, ni poraženih

R. D.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinju bio je povod "određenim strukturama" da destabilizuju Crnu Goru, uvedu nered, haos i nepoštovanje Ustava i zakona, kazao je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Kako piše Danas dodao je da su to "oni koji pokušavaju od 30. augusta da prekroje rezultate izborne volje građana".

Krivokapić je istakao i da je država pokazala stabilnost, te da se pokazalo da nema te politike koja je za građane bitnija od politike mira, kazao je premijer u prvom uživo obraćanju javnosti posle nereda na Cetinju.

"Upravo to je ono što je najveća pobjeda svih nas. Nema ni pobjednika, ni poraženih. Dobili su svi građani, jer su pokazali da su dostojanstveni. Da mogu u najtežim trenutcima izdrže ono što su njihovi preci izdržavali u još težim okolnostima i da smo napravili jedan iskorak ka pomirenju. I da u Crnoj Gori više nema podjela po nacionalnoj, vjerskoj, historijskoj, ideološkoj pripadnosti“, kazao je Krivokapić.

Crna Gora se nalazila u vrlo delikatnoj i kompleksnoj situaciji, dodao je on.

"To je nešto što su svi građani mogli da vide i bila je prirodna njihova strepnja kako će se to završiti. Kao što danas možemo da svedočimo, vidite da nije ovaj događaj bio toliko značajan sa stanovišta ustoličenja mitropolita Joanikija", izjavio je on.

Premijer Crne Gore rekao je da će se u narednih sedam dana analizirati situacija oko dešavanja na Cetinju i poručio da niko neće biti pošteđen.